Onder de oppervlakte

5-04 2023 t/m 3-06 2023

Wat gaat er schuil onder de oppervlakte? Daarover gaat de tentoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers die in april en mei te zien is in hun eigen galerie in Soest.

Oppervlakkig gezien leven we in een land waar veel goed gaat. Nederland is welvarend, heeft al lang geen oorlog meegemaakt en klimaatverandering lijkt ons weinig te raken. De laatste tijd vertoont dat gepolijste beeld steeds meer scheuren. Niet alles is wat het lijkt.

Bijna twintig kunstenaars duiken letterlijk en figuurlijk onder de oppervlakte. Ze tonen de verborgen werelden, filosofische diepten, gelaagdheden, onderhuidse zaken waarmee zij zich bezighouden. In het onderbewuste is het spannend dolen, en ook in de fysieke wereld zijn er veel dingen waar we niets van weten of waarvan we ons niet bewust zijn. Onvermoede krachten schuilen onder de oppervlakte. Soms is daar hoop uit te putten voor de toekomst.
De curatoren – Jacqueline Bohlmeijer, Fleur van den Berg en Mieke de Waal – streven naar een speelse en tegelijk diepzinnige tentoonstelling. Een bron van inspiratie.

Deelnemende kunstenaars:
Wim Bakker, Bart van Deelen, Eleni Tzatzalos, Bert Poot, Lia Koster, Linda Verkaaik, Barbara Houwers, Petra Boshart, Wianda Keizer, Jasper Schep, Yvonne Halfens, Moniek Westerman, Mieke van den Hoeven, Godelieve Smulders, Gonda van der Zwaag, Jos Verschaeren, Ellen Klijzing, Jacqueline Bohlmeijer, Fleur van den Berg en Mieke de Waal.

Opening op zondag 2 april 2023, door Anne Berk
Ontvangst door het bestuur van de NKVB om 15.00 uur. 

NKvB Galerie.
Adres: Pimpelmees 3 Soest.
Geopend: woensdag t/m vrijdag
10.00 – 17.00 uur. Zaterdag 10.00 – 16.00 uur.

De galerie is donderdag 27 april (Koningsdag) en donderdag 18 mei (Hemelvaart) gesloten.