Menu
Wipe the tears from my eyes


-


-


Hybrid Male


 

Hildo Krop in Figura

20201218audiotourHildoKropVoor haar studenten, maar ook voor de kunstenaars in haar broedplaats, buurtgenoten en overige geïnteresseerden in het hele land maakten kringlid Sanne van Tongeren en kunsthistoricus Jaap Nijstad een gratis audiotour over Hildo Krop. 

Daarmee vonden ze een alternatief voor de lezing die Nijstad in november bij Figura (Dutch Academy for Figurative Sculpture) zou geven. Hopelijk vindt die lezing alsnog plaats in het voorjaar.

Laat je alvast meevoeren op ontdekkingstocht door Amsterdam West. Beluister de gratis audiotour en hoor meer over monumenten en façades die ontworpen en gemaakt werden in het atelier van Hildo Krop.

 

https://www.figura-sculpture.com/nl/onze-evenementen/gratis-audiotour 

 

Nieuw kunstproject in nieuwe Singelpark

20200905aankondigingKunstinSingelparkLeiden krijgt een nieuwe driejaarlijkse beeldententoonstelling: Kunst in het Singelpark.

 

Het gloednieuwe Singelpark in Leiden is het decor van dit kunstproject. De eerste tentoonstelling start 30 oktober met vijf kunstwerken. Spraakmakend, belooft de Stichting Vrienden van het Singelpark.

 

Deelnemende kunstenaars zijn: Harold de Bree, Fernando Sanchez Castillo, Atelier van Lieshout, Observatorium, Marta Volkova & Slava Shevelenko, Studio Vrugt

 

Meer informatie volgt later: www.singelpark.nl

 

Oproepen voor kunstenaars

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen. Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc. De site wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Pictoright Fonds, dus een deel van onze publicatie- en kopieergelden.  

Kunstenaars gaan niet met pensioen

20200505kunstenaars gaan niet met pensioen

 

Beeldenmagazine bespreekt op de website www.beeldenmagazine.nl het boek ‘Kunstenaars gaan niet met pensioen’, van diverse auteurs en uitgegeven door Duo/Duo. Dat boek bevat verhalen van ouder wordende Rotterdamse kunstenaars, die .... doorwerken.

Lees de recensie op http://www.beeldenmagazine.nl/kunstenaars-gaan-niet-met-pensioen

Beroepsbeeldhouwers zijn NKvB-lid!

Het is altijd zinvol om aangesloten te zijn bij een vereniging die zich inzet voor jouw belangen als beroeps beeldend kunstenaar. Vooral in deze Covid-19-tijd moeten beroepsbeeldhouwers zich organiseren. Word NKvB-lid!