Menu
Quel che Rimane


Venus achterkant


Lelie


RVS Tulp


 

Kunsthal 45 met IJzingwekkend 6

LogoKunsthal 45IJzingwekkend 6 in Kunsthal 45 met ruimtelijk werk van kunstenaars verbonden met Den Helder van 19 januari tot en met 22 maart 2020. 

Op zondag 19 januari heeft Kunsthal 45 de eerste activiteit in 2020. Dan wordt de tentoonstelling IJzingwekkend 6 geopend. Hiervoor zijn 24 kunstenaars uit Den Helder en kunstenaars die verbonden zijn met Den Helder geselecteerd, die ruimtelijk werk maken. De tentoonstelling duurt tot 22 maart.

Deelnemende kunstenaars zijn de NKvB-leden Jay Bakker, Maria Glandorf en Joop Hollanders, samen met:
Peter Bes • Hans Blank • Jan Blank • Ingrid Davids • Jan Dokter • Nesrin During • Henk van Gerner • Irene Grijzenhout • Nelleke Konijn • Bill Kunst • Evert Koopman • Henriette E. Roggeveen • Mies Olthuis • Eugene Onderwater • Emo Verkerk • Marc Ruygrok • Geertje Tjalma • Sjoerd Tijken • Margo van der Pool • R. W. van de Wint • Jan Nijhof

Opening
Op zondag 19 januari om 15.30 uur opent Jack W. Beneker, bestuurslid van Kunsthal 45 en bijzonder betrokken bewoner van Den Helder, de expositie; inloop is vanaf 15.00 uur.

Rondleiding Beeldenfort
Zondag 2 februari verzamelen we om 14.00 uur bij het Beeldenfort van Maria Glandorf aan de linie achter Triade. Maria zal dan zelf een toelichting geven bij het fort. Na afloop drinken we een (warm) drankje in Kunsthal 45 aan de Koningstraat 43-45. In verband met de beperkte ruimte is het aantal deelnemers beperkt en aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gewenst. toegang € 5.00.

Finisoupe
We sluiten af met de traditionele Finisoupe op zondag 22 maart om 17.00 uur. Deelname voor vrienden, vrijwilligers, kunstenaars van Kunsthal 45. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gedachtenmateriaal in Dat Bolwerck

20191020GedachtenmateriaalFrodeBolhuisCorrievdVendelDe NKvB-leden Frode Bolhuis en Corrie van de Vendel exposeren van 10-11-2019 tot en met 12-1-2020 (do t/m zo 11-17 u) in Dat Bolwerk. Zaadmarkt 112 Zutphen. Opening zondag 10 november 15.30 uur. Meer info: www.datbolwerck.nl

Er is een introductiefilmpje gemaakt door Daan Holtman en Luuk Egbers voor B-FM, Bekijk deze op  facebook

Op zondag 28 december om 15.00 uur is een kunstenaarsgesprek gepland.

Frode en Corry gaan met elkaar en het publiek in gesprek over kunst, het proces van het maken, sfeer en materiaal, over zien en denken. 

De expositie ‘Gedachtenmateriaal’ in Dat Bolwerck toont poëtisch, ruimtelijk werk van twee beeldend kunstenaars: Frode Bolhuis en Corrie van de Vendel. De kunstenaars zijn bekend met elkaar, maar niet samenwerkend. Ieder hun eigen taal, maar met veel elementen die zowel bij de één als bij de ander voorkomen. Beiden hebben geen vooropgesteld uitgangspunt als ze aan het werk gaan. Ze zijn niet (meer) op zoek naar zekerheden.

 

Frode Bolhuis: "Het liefst dwaal ik in het onbekende, op zoek naar wegen om het leven te verbeelden. Ik zoek naar dingen die op de een of andere manier magisch en speels zijn. Vaak neem ik de nevelige herinneringen van mensen, plaatsen of dingen als uitgangspunt en verander ze intuïtief in iets dat nieuw voor mij is. In mijn studio omring ik mezelf graag met een grote verscheidenheid aan materialen, om ze meteen te kunnen oppakken als ik denk dat ze bij een werk passen.”

 

Corrie van de Vendel vraagt zich af wat er over blijft als je het streven naar begrip van de wereld om je heen, achter je hebt gelaten. Voor haar zijn zien en denken belangrijk. Corrie: "Wonderbaarlijk dat er gedachten en gevoelens opkomen als je iets beziet. Dat werken met materie gevoel kan oproepen. Niet herkenbare dingen kunnen je leiden, opbeuren, doen nadenken. Woorden kun je koppelen aan materie, ook zonder logisch verband. En dat, soms, iemand anders hetzelfde herkent of beleeft."

 

De beelden uit ‘Gedachtenmateriaal’ kunnen je leiden naar wat je nog niet kent, maar mogelijk wel herkent.


 

De Van Ommeren - De Voogt Prijs 2019

20192019vdMade vanOmmerendeVoogtprijsDe Van Ommeren - De Voogt Prijs 2019 in Pulchri. Tentoonstelling van het genomineerde werk van kringlid Marus van der Made, Sjef Henderickx en winnaar Annemarie Petrie
 
opening: 
zaterdag 11 januari 2020 - 15.00 uur, Hardenbergzaal
De tentoonstelling wordt geopend door Bernard van Ommeren, van de Van Ommeren - De Voogt Stichting.
 
De tentoonstelling is te zien van 11 januari tot 2 februari 2020; dinsdag t/m zondag 12-17 uur
Pulchri, Lange Voorhout 15, Den Haag

De Salon van Arti et Amicitiae

20191203SalonArtiEtAmicitiaeDe Salon van Arti et Amicitiae te Amsterdam, de jaarlijkse ledententoonstelling wordt gehouden tot en met 5 januari 2020. Er doen ook enkele NKvB-leden mee, zoals Rita van der Vegt, Henk van Bennekum, Maria Glandorf en Dick Simonis.
Feestelijke opening vrijdag 6 december 2019 aanvang 19.00 uur, aansluitend dansen tot in de kleine uurtjes. 

Meer informatie


Kaat Schulte in Zuelpich (D)

20191127KaatSchulteZuelpichKringlid Kaat Schulte nodigt iedereen van harte uitvoor al weer de 9de editie in de tentoonstellingenreeks Stubenhocker van 7 december 2019 tot en met 11 januari 2020 in Galerie Roy te Zülpich (D), samengesteld door Heike Kati Barath en C.A. Wertheim. Dit keer met als thema en titel: Eigentlich bin ich ganz anders. Bij de tentoonstelling verschijnt zoals gebruikelijk een Stubenhocker Magazin; dit nummer met een tekst van Martin de Haan.

Deelnemende kunstenaars met Kaat Schulte: Sonja Alhäuser, William Austin, Heike Kati Barath, Nynke Deinema, Fons van Laar, Luan Lamberty, Daniel Levi, Pieter Kusters, Saskia Niehaus, Katrin Plavčak, Oliver Scheibler, Monica Tap, C.A. Wertheim

Opening expositie en presentatie Stubenhocker Magazin met muziek van Jesus Evil Highway: zaterdag 7 december om 18.00 uur

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 14.00 – 18.00 uur, zaterdag 11.00 - 15.00 uur of op afspraak

Kaat toont ruimtelijk werk, een filmprojectie en werk op papier.  

Subcategorieën