Menu

20220630 HBD4LowresCropTot 25 september 2022 is in HazArt te Soest de expositie Het Bewegende Ding te zien; kinetische kunstwerken van 14 kunstenaars. Een leuke spetterende tentoonstelling met de slaande vuist, een draaiende munt en balpakken. De opening van de expositie is nu te zien op YouTube.

Meer informatie www.nkvb.nl en www.hazart.nl

 

FlyerHBD HazartVoor2de kwartaal2022lowresHet Bewegende Ding in galerie HazArt Soest

Veertien beeldend kunstenaars reageerden enthousiast op de vraag van de Nederlandse Kring Van Beeldhouwers hun bewegende kunstobjecten te tonen in Galerie HazArt in Soest. Deze tentoonstelling draagt de titel Het Bewegende Ding en is te zien van zondag 3 juli tot en met zaterdag 24 september 2022.

Het Bewegende Ding toont kunstwerken die in beweging gezet worden door menskracht of elektriciteit en kunstwerken die sterk de suggestie van beweging in zich dragen. De voorafgaande tentoonstelling was getiteld Het Ding, de kinetische kunstwerken van Het Bewegende Ding veranderen van vorm als de tijd verstrijkt en voegen zo de vierde dimensie toe; het zijn ‘vierdimensionale’ voorwerpen.

De beeldhouwers en ontwerpers tonen werken die deze vierde dimensie laten zien. Laat u meevoeren door de blinde agressie van de vuistslag’, luchtgraaien of balgrijpen van een viervlak. Beleef de betoverende werking van dennennaalden, zelfrollende wielen en stuiterballen en sla-je-slag…

Wat Het Bewegende Ding, samenstelling Dick Simonis en Frank Porcelijn

Waar Galerie HazArt, Pimpelmees 3, 3766 AX Soest

Wanneer 3 juli tot en met 24 september 2022; opening 3 juli om 15.00 uur

Wie bert gort/dick simonis/ine van son/jasper schep/jos verschaeren/linda verkaaik/martin spanjaard/merel holleboom/mieke van den hoeven/ninette koning/peter jansen/roland de jong orlando/wim van den camp/wicher meursing

Wat meer

Tijdens de expositieperiode worden activiteiten georganiseerd. Er zal een kunstenaarsmaaltijd zijn, Merel Holleboom demonstreertop 27 augustus haar Tekenmachine en op onderstaande datums lichten de kunstenaars hun werk toe.

 

Kunstenaars aanwezig

Roland de Jong Orlando > 9 juli (middag) + 17 september

Jasper Schep > 16 juli + 4 augustus (middag)

Merel Holleboom > 21 juli + 27 augustus demonstratie Tekenmachine

Bert Gort > 22 juli

Wim van den Camp > 23 juli + 24 augustus (ohtend)

Dick Simonis > 15 juli (middag) + 29 juli (ochtend) + 24 september

Ine van Son > 30 juli

Mieke van den Hoeven > 6 augustus + 12 augustus (middag)

Ninette Koning > 11 augustus + 13 augustus

Linda Verkaaik > 20 augustus

Jos Verschaeren > 22 september (middag)

Video

op youtube de compilatie van de opening is gemaakt door Ali van den Berg

Publiciteit 

de Gooi- en Eemlander (29-6-2022)

20220629gooieemlanderHBD1lowres

 

20220727 HBDgooieemlanderMidres

 

 


Mia Trompenaar Betonmolen zink leer geluid
Tentoonstelling Het Ding in galerie HazArt Soest, 7 Mei 2022 tot 25 Juni 2022

                                  

Dertien leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hebben zich laten inspireren door Het DING in materiële zin.

Een ding dat voor de één prullenbakwaardig is, is voor een ander van zoveel waarde dat het niet weg kan of weg mag. Het vormt de aanleiding voor een nieuw kunstwerk. Het wordt verwerkt in een kunstwerk. Of het krijgt een eigen plek voor later.

In Soest presenteren dertien beeldend kunstenaars nieuwe en oude werken, waar minstens één ding het startpunt voor is. Die dingen variëren van huiselijke voorwerpen als gootsteenontstoppers, kledingstukken, bierblikjes, en afvalbekertjes, of bijproducten in het atelier, zoals oude maskerfilters en zaagmachine sporen tot gevonden voorwerpen op straat, zoals beschilderde fietskettingkasten of gevonden dingen in de natuur, zoals takjes en zaden. De dingen en de werken vertellen iets over onze relatie met de dingen om ons heen. Het wordt deze poëtische reflectieve tentoonstelling, waar vooral maar niet uitsluitend ruimtelijke werken te zien zullen zijn.

De opening vindt plaats op 8 mei om 14.30 bij HazArt in Soest. 

Curatoren: Kaat Schulte en Merel Holleboom

 

Het Ding

Galerie HazArt, Pimpelmees 3, 3766 AX Soest

7 Mei 2022 tot 25 Juni 2022

Openingstijden: wo t/m vr 10.00-17.00 uur en za van 10.00-16.00 uur

opening  zondag 8 Mei om 14.30 uur tot 1800 uur

 

Deelnemende Kringleden

Cune van Groeningen; Dick Simonis; Gjalt Blaauw;  Imke Beek; John Sikking; Kaat Schulte;  

Linda Verkaaik; Marcel van Zijp; Marina van der Kooi; Merel Holleboom; Mia Trompenaars; Moniek Westerman; Yvonne Halfens           

 

Agenda

Tijdens de expositieperiode zullen aan Het Ding gerelateerde activiteiten worden georganiseerd:

  • Opening met oa performance van Danielle Brans, 8 mei
  • Er is een workshop 'HAIKU-schrijven' georganiseerd op vrijdagmiddag 13 mei van 15.00 uur tot max. 18.00 uur onder leiding van de bevlogen en ervaren persoon Karel Witteveen.
    Inschrijven kan bij e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kunstenaars lezingen
  • Workshop performance-kunst van Danielle Brans, 18 juni

20220530hetDingHazartinGooiEemlander

20220726RudiVanDeWintAlkmaarTot en met 30 oktober 2022 presenteert Stedelijk Museum Alkmaar ‘Reis naar het oneindige’ van de in Den Helder geboren kunstenaar Rudi van de Wint (1942-2006). Het is de allereerste overzichtstentoonstelling van deze bijzondere kunstenaar.

Lees voor je gaat eerst Chris Reinewald in Museum Tijdschrift

Meer informatie Stedelijk Museum Alkmaar

202220626JoopHollandersPulchriDe derde oever van de rivier is de titel van de expositie van Kringlid Joop Hollanders samen met Ludo Winkelman en Eric Beets in Pulchri, Den Haag, van 2 tot en met 31 juli 2022. De opening vindt plaats op 3 juli om 17.00 uur door kunsthistoricus Jaap Nijstad.

meer informatie bij Pulchri

Subcategorieën