Menu
-


Zonder titel


'Gloria'


Object 6, staal, aluminium


 

WAD Poëzie in Beeld

20180924 van Zijp in progres text sculpture Land Art DelftWAD Poëzie in Beeld
 
zondag 9 september 2018 om 15:00 uur 
9 september t/m 30 november, Rotterdamseweg 205
 
World Art Delft heeft 10 edities van beeldende kunst en poëzie gepresenteerd. Telkens heeft één gedicht van een dichter uit de wereldpoëzie (ook die van Nederland) als inspiratiebron gediend.  
 
In deze editie  11  presenteert de galerie binnen en in de buitenruimte  kunstwerken, waarvan de kunstenaars zich hebben laten inspireren door een speciaal gedicht van eigen keuze.
 
Bij deze tentoonstelling verschijnt een catalogus met de werken van de kunstenaars met de daarbij gekozen gedichten.
De tentoonstelling is van vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 te bezichtigen t/m 30 November.
 
Kringlid Marcel van Zijp is hier vertegenwoordigd met een aantal tekstsculpturen die zowel in de binnenring als in de buitenring van het buitengebied te zien zullen zijn. Waaronder de grote tekst sculptuur “Erstarrung”. Een monumentale steen die van Zijp tien jaar geleden tijdens een symposium in Sprimont maakte. Deze is destijds eenzijdig voorzien van Duitse liedtekst van Schubert. Nu tien jaar na dato zal deze op locatie aan de achterzijde van de sculptuur worden voorzien van de Nederlandse vertaling/hertaling van Jan Rot. Gedurende de periode 2018/2019 zal van Zijp telkens een aantal letters toevoegen, zodat de tekst door de tijd op de sculptuur zal groeien. Bedoeling is dat  rond de zomer 2019 de volledige tekst ( 25 meter ) in de steen gebeiteld zal staan.

Wilde aardappels en Jus de Céramique

20180829JusDeCeramique

Van 14 september 2018 tot 13 januari 2019 is Kringlid Wil van Blokland een van de exposanten bij Jus de Céramique, een internationale tentoonstelling over glazuur in het keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen. Op 14 september om 16.00 uur wordt de expositie geopend door Sacha Oldenhove. De dag erna, op 15 september geeft Wil haar 'geheimen' prijs in een lezing over haar werkwijze en het werken in China. U bent van harte welkom!

En dan is er ook nog tot 28 Oktober 2018 de tentoonstelling " Potatoes go wild” in Schloss Evenburg te Leer, net over de grens bij Bad Nieuweschans. Hier is een speciale wand gebouwd om één van haar 'potatofields' te laten zien. Dit is een expositie in het kader van Leeuwarden Europese culturele hoofdstad 2018.

Meer informatie: www.tiendschuur.net en www.schloss-evenburg.de 

Beelden in de Hof

20180817Beelden in de HofHofje van Nieuwkoop: 1 september tot 14 oktober 2018, dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur
 


Leden van de Kring én kunstenaars van Pulchri Studio tonen meer dan veertig beelden in de classicistische binnentuin van het Hofje van Nieuwkoop. 


Het 17e eeuwse Hofje van Nieuwkoop ligt in het centrum van Den Haag, vlak bij het Haags Medisch Centrum (HMC). De ingang van de hof is aan de Warmoezierstraat. Met openbaar vervoer stapt u uit bij de halte HMC, betaald parkeren kan op het parkeerterrein van het ziekenhuis, ingang Westeinde.Deelnemende kunstenaars zijn:
Maria Bemelmans
Loek Bos
Babette Degraeve
Eddy Gheress
Theo ten Have
Titus Hirs
Sytske de Jong
Caroline Kampfraath
Wianda Keizer
Leen Kessels
Irma van Koningsbruggen
Lia Koster
kim Kroes
Marian Meerbeek
Louis Niënhuis
Tineke Nusink
Hester Pilz
Yke Prins
jasper Schep
Gerard Schoneveld
Marie Serraris
Godelieve Smulders
Erik van Spronsen
Joep Struyk
Eleni Tzatzalos
Albert in ’t Veld
Aat Verhoog
Linda Verkaaik
Jos Verschaeren
Mieke de Waal
Moniek Westerman
Frits Wielders
Fredy w. Wubben
Gonda van der Zwaag
 
Meer info:

Download de uitnodiging
Zoek op de kaart: https://goo.gl/maps/9y7sJkUYidR2

On The Move in Doorn en Bunnik

20180729OnTheMoveU bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling On the move zaterdag 18 augustus 2018 om 14.00 uur. Locatie: Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn Velperengh 13, 3941 BZ Doorn.

Programma:
13.30 uur:  inloop
14.00 uur:  welkom door Wilbert Hetterscheid, directeur Nationaal Bomenmuseum Gimborn
14.15 uur:  lezing over Land Art door Diana Kostman, Kunsthistorica
14.15 uur:  voorstellen kunstenaars en presentatie van de catalogus door projectleiders Peggy Eras en Elganan Jelsma
14.30 uur: rondwandeling langs de kunstwerken met evt. korte toelichting van de kunstenaars
15.30 uur:  afsluiting en borrel

De Land Art-tentoonstelling On the Move wordt gehouden van 19 augustus tot en met 28 oktober 2018 en is ontstaan uit een interessante en nieuwe samenwerking tussen het Waterliniemuseum Fort bij Vechten en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Beide organisaties hebben een unieke locatie waar thema’s als natuur en water een grote rol spelen. De tentoonstelling is bedoeld om mensen kennis te laten maken met het Bomenmuseum te Doorn en het Waterliniemuseum te Bunnik. Door middel van Land Artprojecten probeert de organisatie een brug te slaan tussen de beide locaties en mensen in beweging te krijgen mooie onbekende plekken en musea in de provincie Utrecht te ontdekken. Voor deze tentoonstelling hebben elf professionele hedendaagse kunstenaars Land Art gemaakt in reactie op de omgeving en op locatie gerealiseerd; werken van zeer diverse materialen en met unieke verhalen.

Deelnemende kunstenaars: de Kringleden Natasja van der Meer, Hester Pilz, Johan Sietzema en Gonda van der Zwaag, samen met Lidwina Charpentier, Peggy Eras, Jan Everwijn, Hedy Hempe, Peter Huibers, Chiel Kuijl en Jos Smink.

Op beide locaties van de expositie is de catalogus verkrijgbaar:
Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn, www.bomenmuseum.nl
Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik. www.waterliniemuseum.nl

 

WGkunst Op Drift

20180622wgkunstOpDriftVan 23 juni tot en met 2 september 2018 is de Amsterdamse expositiegelegenheid WGkunst Op Drift. Op meerdere locaties op en rond het voormalige Wilhemina Gasthuisterrein is werk te zien van negen kunstenaars waaronder Kringlid Mari Shields. Opening zaterdag 23 juni om 19.00 uur in WGkunst.
Voor meer info ga naar WGkunst.