Menu

Jaarverslag 2014 van de Ballotagecommissie van de NKvB

De Ballotagecommissie bestond in 2014 uit de leden Marieke Geerlings, Rob Schreefel,  Marco Goldenbeld, Gonda van der Zwaag, Henny van der Meer en Femke van Dam (ballotagesecretaris).  Per 1-1-2015 zullen de eerste twee leden statutair aftreden. Ook de secretaris stopt per 1-1-2015 met haar werkzaamheden.

Er zijn in 2014 vier ballotageronden gehouden, in februari, mei, augustus en november. In totaal hebben zich  19 personen gemeld voor ballotage tot het lidmaatschap van de Kring, 2 meer dan het jaar daarvoor. 
Na ballotage leverde dit een positief advies op over:
-  9 nieuwe leden
-  2 aspirant-leden die tot het werkend lidmaatschap zijn  toegelaten,
-  en 4 nieuwe aspirant-leden.

Over 4 kandidaten is een negatief advies uitgebracht aan het bestuur.  Het bestuur heeft de adviezen overgenomen.

Wij kunnen als werkend lid van de kring verwelkomen: Xandra Bremers, Natasja van der Meer, Bastiaan de Groot, Caroline Kampfraath,Fredy Wubben,  Irma van Koningsbruggen, Annemarie Petri, Lia Koster, Marina van der Kooi, Rielle Beekmans en Leen Kessels en als merendeels jeugdige aspirant-leden Bart Nijboer, Jasper Schep, Kim Wawer en Christien Dijkhuizen. 

Verschillende eindexamententoonstellingen van de kunstopleidingen in Nederland werden bezocht om de naamsbekendheid van de Kring te vergroten en met name voor de Kring interessante afstudeerders persoonlijk te attenderen op de mogelijkheid van het aspirant-lidmaatschap van de NKvB.

Bij ballotage is gekeken naar:
- Professionaliteit
- Kwaliteit
- Motivatie
- de bijdrage die geballoteerde aan de Kring kan geven.

Hierbij zal  de professionele kwaliteit van het werk in het merendeel van de gevallen de doorslag  geven.

De Ballotagecommissie hanteert de volgende werkwijze:
- In beginsel wordt langs elektronische weg over kandidatuur onderling gecommuniceerd
- De Ballotagecommissie komt, zo mogelijk, 2 x per jaar fysiek bij elkaar, waarvan 1x met het bestuur
- Er is tot nu toe 4 x per jaar een ballotagemoment 
- De van te voren vastgelegde data worden op de website gepubliceerd, zodat de kandidaat zo nodig zijn website kan actualiseren. 
- In 2015 wordt die ballotagemomenten door de nieuwe ballotagecommissie in overleg bepaald en gemeld aan de redactie van de website
 - Ook academie-verlatende kandidaten moeten worden geballoteerd, maar omdat het oeuvre nog gering van omvang is, dient er na twee jaar opnieuw geballoteerd te worden en pas dan zullen zij, na een positieve beoordeling, als volwaardig werkend lid worden opgenomen in de NKvB.