Menu

Stand van zaken rond de RV's 

Het starten van activiteiten door de regiovertegenwoordigers neemt meer tijd in beslag dan ik gehoopt en gedacht had. Het is moeilijk mensen te activeren. Dit heeft m.i. grotendeels te maken met het feit dat er weinig PR informatie voor ze beschikbaar is.

Het is belangrijk dat er snel een brief komt waarin het bestuur aangeeft waarom een tentoonstellingsorganisatie een tentoonstelling van de NkvB in huis wil hebben. Een brief die duidelijk maakt dat een tentoonstelling van de NkvB een meerwaarde geeft aan hun ruimte.

 

De werkwijze wordt dan volgens mij als volgt:

- De RV onderzoekt expomogelijkheden en maakt een lijst met interessante plaatsen  b.v. musea, bedrijfshallen, gemeentelijke instellingen/parken enz. Deze mogelijkheden worden doorgenomen door RC, bestuur, en jubel commissie. De inspirerende brief gaat de deur uit en na antwoord maakt de RV een afspraak voor een eerste gesprek. De RC of ander ervaren persoon gaat ter ondersteuning mee waarna er hopelijk een mooie NkvB tentoonstelling georganiseerd kan worden.

Mijn streven is om op diverse plaatsen in het land een vaste NkvB expo plaats te realiseren. Een plaats waar we geregeld terug kunnen komen.                 Zoals: 
Amsterdam > Amsterdamse Bos
Friesland > Beeldenpark Vijversburg
Groningen > Hortus Botanicus
Overijssel > Rams Woerthe
Loosdrecht > Kasteel/Museum Sypesteyn

 

Hopelijk komen er nog vele basisplaatsen bij. Daarnaast richten we ons op interessante eenmalige activiteiten in bijv. een leegstaande fabriekshal. 

Voorwaarde is dus de inspirerende brief van het bestuur. En PR materiaal.

 

Bij de laatste RV bijeenkomst hebben we besloten om voorlopig de indeling per provincie aan te houden. We hoeven ons absoluut niet aan de grens te houden en gaan er graag overheen als dat belangrijk is of gevraagd wordt door een collega. Het voordeel lijkt dat we meer RV's krijgen die tevens al bekend zijn in hun omgeving.

De volgende mensen zijn RV:
Noord Holland > Mai Movrin
Utrecht > Sonata Lepaite
Zuid Holland > Marian Meerbeek
Nrd.Brabant > Joep Struyk
Limburg > Xandra Bremers + Dre Devens
Groningen > Henk Vos
Friesland > Lia Versteege
Overijssel > Adrie Arendsman + Irma Horstman
Gelderland > Imke Beek
Flevoland > Marjan Kennis
Zeeland en Drente zijn nu zonder RV maar zouden kunnen aansluiten bij een regio in de buurt. Er wonen 5 leden in Drente maar als die niet zijn over te halen tot de functie van RV willen Irma en Adrie misschien activiteiten ontwikkelen in Drente.

 

Juni 2014
Lia Versteege