Menu

Van: Adri Verhoeven
Aan: Frits Vanen
Datum: 24 februari 2012
Onderwerp: bestuur NKvB


Beste Frits,


Dank voor je brief. Het is al weer een tijd geleden dat we elkaar spraken. Ik hoop dat het goed met je gaat.

In het verleden hebben we een hoop bereikt met de gedreven inzet van onze leden. Je wijst daar terecht op. Toch ben ik minder bang voor een verandering dan jij. Ik ben o.a. betrokken geweest bij de grote tentoonstelling “Ruimte voor Beelden”, we organiseerden die i.s.m. met de Remonstranten. De manifestatie werd zo groot dat we ons er aan dreigden te vertillen. Vanuit de Remonstranten zat een ex-wethouder van de gemeente Utrecht in het organiserend comité. Door zijn bestuurlijke inzichten werd de manifestatie gered. Het heeft zijn voordelen om als beeldhouwers alles in eigen hand te houden maar ook zijn nadelen.

Met mijn jaarlijkse route, ergens in Nederland in een groene omgeving, creëer ik tegenwoordig mijn eigen tentoonstellingen. Ze zijn op mijn lijf geschreven. Heerlijk om te doen en niemand zou het voor mij beter kunnen doen. In het verleden zat ik in verschillende werkgroepen om groepstentoonstellingen te organiseren. Ik heb er van geleerd hoe het moet. Maar ik breng het niet meer op om ook nog tentoonstellingen voor anderen te organiseren. Heb ik er de energie niet voor? Vind ik het niet interessant genoeg? Is dit een andere tijd? Van alles wat denk ik en ik zal wel niet de enige zijn die er last van heeft.

Jij weet als geen ander wat het kost om een bestuurlijke taak te vervullen. Ik ben bang dat het op dit moment nog meer tijd vergt dan toen. Wie kan zich dat veroorloven? 

Ik denk dat er wel personen te vinden zijn die zich in dienst willen stellen van de beeldhouwkunst. Jij kon je belangeloos opstellen, maar niet alle beeldhouwers hadden alleen maar nobele ambities.


Hartelijke groeten

Adri Verhoeven