Menu

20200915KarenSantenKrachtenVan 18 september tot en met 15 november 2020 exposeert NKvB-lid Karen Santen in Het Oude Raadhuis in Aalsmeer, samen met Jose van Tubergen en Annemiek van Koltenburg.

De kunstenaars van deze tentoonstelling zijn alle drie in hun werk met een zoektocht bezig, maar op verschillende manieren en met tegengestelde beelden. Juist daarom heeft de tentoonstelling de titel contradictions mee gekregen. Het werk van José van Tubergen is een zoektocht naar nalatenschap. Ruïnes vertellen de geschiedenis van de mens met architectuur als decor. Karen Santen is op zoek naar de oorsprong van het materiaal. Het fascineert haar hoe bijvoorbeeld kleur ontstaat en Annemiek van Kollenburg is constant op zoek naar balans. Haar driedimensionale vormen zoeken deze balans middels licht en donker, binnen- en buitenvorm, open en gesloten.

Deze tentoonstelling zou oorspronkelijk geopend worden in de week nadat de lockdown begon. Het wonderlijke is dat we nu in een tijd leven waarin iedereen bezig is met een zoektocht. Op zoek naar onze balans, op zoek naar de oorsprong van Corona en op zoek naar de inhoud van de Corona en hoe wij als mensen daar uiteindelijk mee om moeten gaan.

Openingstijden en route op de site van Het Oude Raadhuis.