Menu
20200214InstallatiesGjaltBlaauwInstallaties van een doorgewinterde kunstenaar én een pas afgestudeerd talent zie je tot en met 14 maart in een nieuwe tentoonstelling in het CBK. De buitenbeelden van de 75-jarige Gjalt Blaauw zijn een begrip, in Groningen staan zelfs meer dan tien. Installaties biedt een unieke gelegenheid om zijn kleurrijke beelden samen in een ruimte te zien. In een documentair overzicht zie je bovendien al het werk van Gjalt in de openbare ruimte.
 
Beeldend kunstenaar Frenske Jansen staat daarentegen nog aan het begin van haar carrière, in 2018 rondde ze haar opleiding aan Academie Minerva af. Ze ontneemt de alledaagse functie van objecten zoals theezakjes, bloempotten en meubilair waardoor een fictionele werkelijkheid ontstaat. In het werk van het talent herken je een fascinatie voor vormen en structuren uit de natuur en een obsessie met huid.
 
Installaties opent op zaterdag 1 februari en is t/m 14 maart te zien in het CBK.
 
CBK Groningen, Trompsingel 27a, 9724 DA Groningen, T (050) 317 17 07, E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.cbkgroningen.nl