Menu
20190820Licht op Steen SoestBeeldhouwsymposium ‘Licht op Steen’

De eerste helft van september - van 3 tot en met 15 september - verandert de beeldentuin van Kunststichting HazArt in Soest in een beeldhouwwerkplaats. Gedurende veertien dagen werken hier tien professionele beeldhouwers - acht vrouwen, twee mannen - in afzonderlijke tenten aan hun eigen sculptuur. Onder hen zijn Kringleden Cissy van der Wel en Erica van Seeters en Leen Kessels van de partij.
 
Van 25 augustus tot en met 12 oktober toont de kunstzaal van HazArt voorbereidende werkzaamheden van de kunstenaars. Via artikelen, foto’s, teksten, schetsen, berekeningen en (klei-)modellen laat ieder van hen zien wat er aan hun hakwerk vooraf ging. Ook wordt hun gereedschap getoond en exposeren zij vrij werk. Op 15 september sluit het symposium af met een finissage, waarna de tien gerealiseerde kunstwerken te bezichtigen zijn tot en met 12 oktober.
 
Slow Art
 
Een lezing over hedendaagse beeldhouwkunst in steen door Anne Berk. Vrijdag 6 september 19.30 uur. Aansluitend discussie. Er is een beperkt aan plaatsen dus tijdig reserveren is gewenst.
Aanmelden kan via:https://www.lichtopsteen.nl/programma-24-augustus-tot-12-oktober-2019
 
Beeldhouwmanifestatie ‘Licht op Steen’ is van 3 t/m 15 september gratis toegankelijk in de beeldentuin en kunstzaal van Kunststichting HazArt, Pimpelmees 3, Soest (op vijf minuten loopafstand van bus- en treinstation Soest-Zuid).
 
https://www.lichtopsteen.nl/