Menu

 20190405DreDevensCrypte DeventerVoor één avond in de crypte: expo

Voor één avond krijgt kunstenaar Dre Devens de crypte van de Lebuinuskerk in handen. Dit is een initiatief van Deventer cultuurplatform Vondst. De expositie is alleen te bezoeken op donderdagavond 11 april vanaf 19:30.

Dre Devens is beeldend kunstenaar en woont in Maastricht. Op uitnodiging van Vondst richt Devens de monumentale crypte van de Lebuinuskerk naar eigen inzicht in. Met zijn werk onderzoekt hij de actuele betekenis van deze bijzondere ruimte. De expositie is geopend vanaf 19:30 en slechts te bezichtigen op donderdagavond 11 april.

Het werk van Dre Devens wordt al bijna vijftig jaar in heel Nederland vertoond. Zijn stijl is rechtlijnig en strak en kenmerkt zich door het gebruik van een beperkt aantal kleuren. Voor deze kunstenaar is het begrip ‘ruimte’ de kern. Zowel de ruimte als Devens’ eigen toevoeging daaraan moeten elkaar in waarde laten, maar ook versterken. De crypte is eeuwenoud erfgoed en draagt de geschiedenis van Deventer met zich mee. Kan oud de relatie aangaan met nieuw?

Bezoekers zijn welkom vanaf 19:30, de officiële opening is om 20:00. De entree is gratis, na afloop mag de bezoeker zelf de waarde van de tentoonstelling bepalen door middel van een financiële gift. 

Meer informatie

https://vondst.org/

https://www.facebook.com/events/377001069563115/

https://www.lebuinuskerk.nl/