Menu

20190318DromenVanBomenGorcumDe conservator van het Gorcums Museumnodigt u uit voor de feestelijke opening van de expositie Dromen van Bomen op zaterdag 30 maart 2019, in de Grote Kerk tegenover het museum.

Al sinds Adam en Eva van de vrucht van de Boom der Kennis aten, leeft de mens in ontzag en bewondering voor de boom. Of het nu een eenzame spar is, een woudreus of een onmetelijk oerwoud: we dromen weg bij hun vormen, kleuren of immense omvang. Bomen staan symbool voor het leven zelf. Ze halen zelfs CO2 uit de lucht en zijn zo onmisbare bondgenoten in deze tijd van klimaatverandering. De tentoonstelling Dromen van Bomen biedt een verrassende combinatie van oude en hedendaagse kunstwerken waarin de boom en het bos centraal staan. Van Ruysdael tot Armando. Onder de deelnemers zijn ook de Kringleden Henk van Bennekum en Henny van der Meer.

PROGRAMMA

14.30 uur Inloop

15.00 uur Ontvangst en welkom door conservator Rob Kreszner  

15.10 uur Bijzonder openingsprogramma met onder meer: Arjan Postma Neerlands slimste boswachter, talkshowgast en schrijver van natuurboeken.

Requiem for the trees Een compositie voor vleugel en twee violen, van componist/pianist Marc van Delft.  Met Marc van Delft, Juliya Belyanevich en Francisca Simonis

15.40 uur Oversteek naar het Gorcums Museum voor een drankje en bezoek aan de expositie.