Menu
20190214flyer 8 beeldvormers voorkant 1Een tentoonstelling van acht beeldvormers, allen lid van de Nederlandsche Kring van Beeldhouwers van 3 maart tot en met 14 april 2019. De Kring vierde vorig jaar haar 100-jarig bestaan met een grote overzichtstentoonstelling in Pulchri Studio te Den Haag waar 100 leden van de NKvB aan deelnamen en ook een expositie in en bij het Dordrechts Museum waar 12 leden werken toonden. De NKvB heeft zich in de loop van die 100 jaar ontwikkeld van een vakbond voor beeldhouwers tot een netwerk van individuele leden waarbij het presenteren van elkaars werk door middel van tentoonstellingen, centraal staat. Deze expositie in KuuB wil daar een bijdrage aan leveren. Ter meerdere eer en glorie van de hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst die zo divers qua werkwijze en materiaalkeuze is dat niet meer zo makkelijk van beeldhouwers in klassieke zin gesproken kan worden, maar beter van beeldvormers.
 
De keuze van de kunstenaars en hun werken zijn door mij gemaakt. Daarbij waren de begrippen ruimte, stapeling en volumes in de driedimensionale beeldende kunst leidend. Uiteindelijk gaat het daarbij om de vraag of de wijze waarop door materie inhoud is gegeven aan deze drie begrippen, tot een compositie heeft geleid die in balans is, die aanleiding geeft tot het er omheen cirkelen, kijken en, bij kleiner werk, tot het in de hand nemen. Abstractie overheerst, alhoewel ook in abstractie veelal figuratieve elementen aanwezig zijn.
Lees verder op kunstruimtekuub.nl

De tentoonstelling van Acht Beeldvormers wordt op 3 maart 2019 om 17.00 uur geopend door Klaas Pauw, voorzitter van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Kunstruimte KuuB
Pieterstraat 3
3512 JT Utrecht 

Foto achtergrond flyer: detail van Schipbreuk van Louis Reijnen; copyright Guido Paulussen