Menu

20191229Beelden 4 Beelden 4 integraal op www.beeldenmagazine.nl

 

Wegens omstandigheden kan het laatste nummer van 2019 niet op papier worden gepubliceerd. Met dank aan onze schrijvers zijn de artikelen wel digitaal beschikbaar. Op www.beeldenmagazine.nl kunt u ze integraal lezen. Onze welgemeende excuses en hartelijk dank voor uw begrip.




 

20191229 tamar frank lichtkunstwerk Preview

 

Het begint bijna een traditie te worden om zo rond het eind van het jaar lichtkunsttentoonstellingen in de open lucht te organiseren.

Als dit nummer uitkomt, zijn we rond de donkere dagen rond Kerstmis. Een aantal tentoonstellingen geven licht in deze periode. Afgelopen weken vonden reeds de Lichtkunstfestivals Glow in Eindhoven, Parklicht in Amsterdam en Winterlicht in Schiedam plaats. Als u dit gemist heeft, kunt u nog tot half januari van het Amsterdam Light Festival genieten. Het thema van deze, inmiddels achtste editie, is Disrupt! Met deze tentoonstelling wil de organisatie Amsterdam wakker schudden. Ik vraag mij af of dit wel nodig is in een zo bruisende, dynamische stad.

In dit nummer nog meer aandacht voor lichtkunst. Tamar Frank wordt in de rubriek ‘Het atelier’ belicht. Zij heeft de afgelopen jaren een aantal opmerkelijke lichtkunstwerken gerealiseerd. Daarnaast bespreken wij de tentoonstelling Presence van Daan Roosegaarde in het Groninger Museum. Licht en lichtgevoelige elementen spelen een grote rol in deze installatie waar de bezoeker interactief aan kan deelnemen.

Verder besteden wij in dit nummer aandacht aan tentoonstellingen van een aantal bekende en minder bekende kunstenaars, w.o. Constantin Brancusi, Niki de Saint Phalle, Paloma Varga Weisz, Eja Siepman van den Berg, Tanja Smeets en Mariëlle van den Berg. Interessant zijn ook de groepstentoonstellingen A Provisional Legacy in Brugge, Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon) in Delft en Sign of the Times in Oss.  

Dit en nog veel meer kunt u, naast onze vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’ en ‘Boeken’, lezen in het nieuwe nummer van Beeldenmagazine. 

 

www.beeldenmagazine.nl