Menu
20191003NKvBDordrechtSymposium en boekpresentatie Sector Dordrecht Nederlandse Kring van Beeldhouwers
 
De Sector Dordrecht van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers bestond in 2018 veertig jaar. Ter gelegenheid daarvan werd in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Omzien gerealiseerd met werk van de twaalf leden van de Sector.
Nu is er ook het boek In materie verbeeld, waarin het werk van deze twaalf kunstenaars in woord en beeld wordt gepresenteerd en waarin wordt teruggeblikt op de voorbije periode. Het boek wordt op vrijdag 11 oktober aangeboden aan mr. A. W. Kolff, burgemeester van Dordrecht. Op zaterdag 12 oktober wordt een symposium georganiseerd over de positie van de kunstenaar 40 jaar geleden en nu. Dit symposium is bedoeld voor kunstenaars, beleidsmedewerkers en geïnteresseerden in de kunstenaarspraktijk van gisteren en vandaag. 
 
VRIJDAG 11 OKTOBER 2019
In materie verbeeld – 
40 jaar Sector Dordrecht Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan mr. A.W. Kolff, burgemeester van Dordrecht, door beeldend kunstenaar Maria Glandorf, 
een van de leden van de Sector Dordrecht van de NKvB, op vrijdag 11 oktober 2019, 17.00 uur in de wijnbar van het Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht.

Zie ook de uitnodiging boekpresentatie
 
ZATERDAG 12 OKTOBER 2019
Symposium over de positie van de kunstenaar 40 jaar geleden en nu.
Van 13.00 tot 17.00 uur in de grote zaal van het Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht.
 
Programma
Het symposium is een tweegesprek tussen twee generaties ruimtelijk werkende kunstenaars. Een symposium waar niet alleen over, maar vooral ook met en door de kunstenaars wordt gesproken.
• Inleiding: Esther van Rosmalen van Stichting Witte Rook in Breda: Hoe overleeft de (jonge) kunstenaar van nu / positie van de kunstenaar.
• Oudere kunstenaar aan het woord over ervaringen over en visie op de kunst- en kunstenaarspraktijk van toen en nu.
• Jonge kunstenaars aan het woord over hun visie op de kunst-  en kunstenaarspraktijk van nu.
• Open discussie, ronde tafelgesprek.
 
• 16.30 uur: Presentatie en signeren van  het boek In materie verbeeld - 40 jaar Sector Dordrecht Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Met werk van Lucien den Arend, Joop Beljon, Henk van Bennekum, Jan Asjes van Dijk, Maria Glandorf, Cor van Gulik, Ewerdt Hilgemann, Jane Leeuwenburgh, Ian Pieters, Marry Teeuwen, Roel Teeuwen en Jan Timmers. 

Zie ook de uitnodiging Symposium