Menu
20190925Beeldenmagazine3Preview Beelden 3#2019
 
De belangrijkste tentoonstelling deze zomer was de Biënnale van Venetië. Daarnaast waren er ook in de ons direct omringende landen enkele tentoonstellingen die de moeite van een bezoek waard waren, namelijk in Duitsland, Buga in Heilbronn en in België het Kunstenfestival Watou. En in ons land o.a. Delirious in de Lustwarande in Tilburg, Art Zuid in Amsterdam en het Kunstenfestival Aardenburg. Helaas heeft dit blad nog niet de ruimte om aan al deze tentoonstellingen aandacht te besteden. 
 
In dit nummer wordt aandacht besteed aan een aantal tentoonstellingen die m.n. de klimaatverandering en de wereldproblematiek als onderwerp hebben, of aanhangig maken zoals Stormy Weather, Labiomista en de Biënnale van Venetië.
Verder kunt u recensies lezen van o.a. Play Station Sloterdijk in Amsterdam, Delirious in de Lustwarande in Tilburg, de Textielbiënnale in Museum Rijswijk en Paper Art in CODA Museum in Apeldoorn.
Eveneens in Apeldoorn vond afgelopen 31 augustus de uitreiking van de inmiddels 11e Wilhelminaring plaats aan Tirzo Martha. In ons blad leest u een korte versie van een nterview dat Paulo Martina met hem had en op de website een lange versie hiervan.
Ook kunt u op de website een lange versie lezen van het artikel over kunst in de openbare ruimte op de Croeselaan in Utrecht.
En last but not least vindt u op daar een extra artikel over het inmiddels gesloten DordtYart.
Dit en nog veel meer kunt u, naast onze vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’, ‘Het atelier’ en ‘Boeken’, lezen in het nieuwe nummer van Beeldenmagazine dat 28 september a.s. verschijnt.

www.beeldenmagazine.nl