Menu
Beelden 4 2018Beelden 4#2018 al gelezen?
 
Voor Glow 2018 in Eindhoven was het thema ‘Shadows & Light’: Every picture has its shadows. And it has some source of light. Blindness, blindness and sight. Dit thema komt uit een tekst van Joni Mitchell. In de rubriek ‘Voorbij’ kunt u er een verslag van lezen. 
Een lichttentoonstelling die nog t/m 20 januari 2019 te bezoeken is, is het Amsterdam Light Festival. Thema: 'The Medium is The Message', de bekende uitspraak van de Canadees Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Hiervan is eveneens een recensie in Beelden 4#2018 te lezen.
 
Naast de tentoonstellingen met lichtkunstwerken in de openbare ruimte waren er ook tentoonstellingen van bewegende en lichtgevende kunst binnen te zien. Zo kunt u besprekingen lezen over o.a. de tentoonstelling Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst in de Kunsthal in Rotterdam met o.a. de bijzondere lichtruimte Chromosaturation van kunstenaar Carlos Cruz-Diez. De ruimte bestaat uit slechts drie kleuren, waardoor het oog het idee van kleur kan omzetten naar een bijna fysieke ervaring (nog tot nog t/m 20 januari 2019 te zien). 
In Amersfoort in de Kunsthal KAdE vond de tentoonstelling A Balancing Act plaats, waarbij het evenwicht centraal staat. Een bijzondere plaats hier neemt het kunstwerk Lumen Balance van Henk Stallinga in. De dunne, gebogen lichtlijnen creëren een diversiteit aan lijntekeningen in de lucht. 
Daarnaast wordt de tentoonstelling van Ann Veronica Janssens in De Pont in Tilburg beschreven (nog tot 31 maart te zien). Licht, kleur en ruimte zijn haar basismaterialen. Met deze ongrijpbare fenomenen creëert zij 'beelden' die het onzichtbare zichtbaar maken. Ann Veronica Janssens verandert de ruimte in onbestemde, met kleurige mist gevulde ruimtes waar je als bezoeker, ondanks het licht, op de tast jouw weg moet zien te vinden.
Verder vindt u in Beelden 4#2018 onze vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’, ‘Het atelier’, en ‘Boeken’ vinden. 
 
Wilt u vier keer per jaar op de hoogte gehouden worden van de vele activiteiten op het gebied van ruimtelijk werk, neem dan een abonnement.
 
Voor meer informatie: www.beeldenmagazine.nl