Menu

opencallschunckjohncage2010.jpgJohn Cage

Of what is and what might have been

OPEN CALL

Deadline 22 augustus 2010

SCHUNCK* lanceert een OPEN CALL voor artistieke projecten die geïnspireerd zijn op John Cage. De inzendingen worden tijdens de tentoonstelling en op de website getoond. Een selectie wordt tot 28 november 2010 gerealiseerd.

Aanleiding is de tentoonstelling The Anarchy of Silence John Cage and Experimental Art in SCHUNCK* die van 3 september tot en met 28 november 2010 in Heerlen te bezichtigen is. In samenwerking met Cultura Nova organiseert SCHUNCK* gedurende de expositie een omlijstend programma met de titel John Cage Of what is and what might have been waarin met de OPEN CALL ruimte wordt gemaakt voor ingezonden projecten.

Als musicus, schrijver en denker streefde Cage ernaar om de grenzen van het geaccepteerde te verleggen. Niet alleen in de muziek, maar ook in andere disciplines. Deze benadering vormde de hoeksteen voor een filosofische verkenning vrij van disciplinaire conventies, van smaak en van traditionele modellen van esthetische ervaring. In een reeks concerten, installaties, lezingen en performances geven artiesten van nu hun interpretatie op Cage’s oeuvre: zij tonen wat er is en wat het had kunnen zijn.

Inzenden

Pril idee, uitgewerkt concept of kant-en-klare uitvoering, uit de muziek, beeldende kunst, performance, dans, filosofie, literatuur of architectuur – vanaf heden tot 22 augustus kunt u projectvoorstellen op diverse media insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Schunck, Open Call, Postbus 1, 6400AA Heerlen. Een jury beslist erover welke inzendingen tussen 3 september tot en met 28 November 2010 in aanmerking komen om voor realisatie en hoeveel geld ervoor ter beschikking staat. Met de inzending gaat men akkoord met de publicatie van de inhoud. 

SCHUNCK*, Postbus 1, 6400 AA Heerlen, t 045 5772200, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.SCHUNCK.nl