Menu
Restauratoren Nederland biedt van 30 maart tot en met 1 april 2010 een 3-daagse cursus aan over veiligheid op de werkplek, zoals in het atelier of in het laboratorium (aanmelden voor 15 maart 2010).

 

How to stay safe and healthy in a 'green' studio: concerns and solutions while caring for our cultural heritage.

Restauratoren werken vaker met gevaarlijke materialen en processen dan een gemiddelde werknemer in elke andere industrie. In plaats van in te gaan op standaard voorzorgsmaatregelen die op maat kunnen worden aangepast, geeft deze cursus voldoende kennis over de veiligheidsvoorschriften, chemische stoffen, toxicologie, en luchtverontreinigende stoffen zodat deelnemers in staat zijn om goed gefundeerde keuzes te kunnen maken over toe te passen ventilatiesystemen, beschermingsmiddelen en voorzorgsmaatregelen. Na 30 jaar ervaring in scholing in en ontwikkeling van een stapsgewijze aanpak, gelooft arbeidshygiënist Monona Rossol dat dit eenvoudiger en een stuk leuker is dan het klinkt. Arbeidshygiënist Frank Brekelmans geeft op de eerste dag een overzicht van de Nederlandse veiligheidswetgeving en bij de workshop op de laatste middag zullen Erich Jelen en Nico Hijman aantonen hoe restauratoren kunnen omgaan met toekomstige problemen als we leren van oplossingen uit het verleden. De workshop wordt gegeven in het Engels.

Voor details over het programma en voor het aanmeldingsformulier zie: www.restauratoren.nl

Locatie: Reinwardt Academie, Dapperstraat 315, 1093 BS Amsterdam
Kosten cursus: niet-ledenprijs: 245 euro, ledenprijs: 95 euro

Aanmelden: Voor 15 maart via www.restauratoren.nl 

Stuur het ingevulde aanmeldingsformulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vereniging Restauratoren Nederland set zich in voor het behartigen van de belangen van de beroepsgroep en voor de zorg voor het cultureel erfgoed in het algemeen. Het vereniging wil de deskundigheid van haar leden bevorderen en de sector professionaliseren door o.a. thema-avonden en cursussen aan te bieden aan haar inmiddels meer dan 600 leden.