Menu

Het Centrum Beeldende Kunst Gelderland is in opdracht van de centrale stuurgroep Westermark op zoek naar een kunstenaar voor de realisatie van een buitenkunstwerk in deze wijk.

Westermark is een nieuwe wijk in aanbouw in het Gelderse dorp Laren (gemeente Lochem). Het unieke van de wijk is dat de toekomstige bewoners, min of meer buiten de algemene procedures om die normaliter bij dit soort projecten gelden, deze wijk samen hebben ontwikkeld (collectief particulier opdrachtgeverschap). Medio 2009 wordt er gestart met de laatste fase van het project. Het streven is direct aansluitend het kunstwerk te plaatsen. voorwaarden:

- Het kunstwerk moet adekwaat uitdrukking geven aan het bijzondere van de gezamenlijke aanpak zoals die ten grondslag aan de wijk heeft gelegen

- Het kunstwerk wordt geplaatst in de omgeving van het gezondheidscentrum/ de AHOED (Apotheekhoudende Huisartsen Onder een Dak).

- Materiaalkeuze is bespreekbaar, maar moet voor het overige voldoen aan de voorwaarden die in het algemeen voor dit soort projecten gangbaar zijn.

- Oplevering najaar 2009 budget Voor realisatie & honorarium is een basisbudget van: 20.000,- (ex BTW) beschikbaar. Op basis van het definitieve ontwerp zullen de mogelijkheden van aanvullende subsidies en dus een eventueel extra budget worden onderzocht.

 

Geïnteresseerde kunstenaars wordt als eerste gevraagd zich middels een korte brief, een beknopt CV en bij voorkeur een eerste idee aan te melden. Op basis van alle binnengekomen reacties maakt een speciaal voor dit doel geformeerde selectiecommissie een eerste keuze van drie kunstenaars voor een schetsontwerp. Op basis van deze drie schetsen en een eventuele ronde langs bewoners formuleert de selectiecommissie een definitief advies aan de opdrachtgever. Per schets is een vergoeding van 500,- beschikbaar. De selectiecommissie is compact van samenstelling en biedt naast een vertegenwoordiger van de opdrachtgever, de bewoners en de gemeente ook plaats aan twee kunstenaars in de rol van een onafhankelijke deskundige. Het CBKGelderland treedt op als coördinator van het selectieproces en voert daarmee het secretariaat van de selectiecommissie. De Centrale Stuurgroep Westermark maakt de definitieve keuze.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij mailto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mailto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (lid Centrale Stuurgroep)

 

Uw reactie, inclusief een nadrukkelijk compacte documentatie kunt u tot uiterlijk 15 mei per post sturen naar:

CBKG / selectie Westermark

Kortestraat 27

6811 EP Arnhem

Meer achtergrond informatie over het ontstaan van de wijk en het beeldkwaliteitsplan kunt u downloaden op

www.cbkgelderland.nl