Menu

De opdracht betreft het realiseren van twee kunstwerken in het centrum (op het Stadsplein) van Stadskanaal.

Het Stadsplein is gelegen aan het gemeentehuis en de muziekschool (onder andere). Op dit plein worden in de zomermaanden vele festiviteiten gehouden. Het plein be-schikt over een podium, een viertal fonteinen met bankjes en aan de randen is het voorzien van grind en bomen. Het is een plein van ontmoeten en verblijven, waarbij de fonteinen een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen.

Elk kunstwerk heeft een eigen thema. Het thema van het kunstwerk op de hoek ge-meentehuis/muziekschool is ‘Cornelis Dopper’. Het kunstwerk dient een realistisch bronzen beeld van componist Cornelis Dopper te zijn (voor foto’s, zie websitewww.cornelisdopper.nl). Cornelis Dopper wordt beschouwd als de meest Nederlandse van de Nederlandse componisten (Rembrandt-symfonie; Zuiderzee-symfonie; Amsterdam-symfonie). Karakteristiek aan Dopper is dat hij staand achter een lessenaar zijn muziek componeerde.

Het thema van het kunstwerk op de hoek Europalaan/Navolaan is ‘Kinderen’. Het kunstwerk dient “open/tastbaar” te zijn voor kinderen, zodat aan elke kant van het plein iets staat dat een grote aantrekkingskracht heeft op kinderen.

Wij zijn voor deze twee locaties op zoek naar twee kunstwerken die voldoen aan de hierboven gestelde eisen en daarnaast de volgende kaders hanteren:

• Symboliseren van de geschiedenis van Stadskanaal.
• Moderne uitstraling.
• Passend in de omgeving.
• Aansprekende kunst.

Financiële kaders
Het totale budget voor de realisatie van de kunstwerken bedraagt € 70.000,-. Dit bedrag is inclusief het honorarium voor het opstellen van het definitief ontwerp en de uitvoering hiervan, materiaal, productiekosten, plaatsing en eventuele bijkomende civieltechnische of bouwkundige werkzaamheden en BTW.

Inzendingen
De inzendingen moeten uiterlijk 18 mei 2009 in ons bezit zijn; waarbij moet worden uitgegaan van 1 juni 2009 als datum van eventuele opdrachtverstrekking en uiterlijk november 2009 als plaatsing van de kunstwerken.

Op de website van de gemeente Stadskanaal vindt u een uitgebreidere tekst met achtergrondinformatie over de opdracht.

Opdracht ‘Kunstwerken in het centrum’
Gemeente Stadskanaal
Postbus 140
9500 AC Stadskanaal.
Marjan Brongers
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T (0599) 631 767.