Menu
Oproep voor professionele kunstenaars met ervaring in de openbare ruimte mee te doen met de opdracht ‘Kunstwerk De Bolster’ in Onstwedde.

Inhoudelijke eisen

De opdracht betreft het realiseren van een kunstwerk bij De Bolster in Onstwedde. De Bolster is gevestigd aan de Boslaan 46.De Bolster is een multifunctioneel centrum en is in 2005 gereed gekomen. In het pand zijn de volgende organisaties gehuisvest: de bibliotheek, Welstad (Welzijnsinstelling), VVV, Thuiszorg Meander en kinderopvang Het Speelparadijs. Tevens zijn er senioren ap-partementen gehuisvest. Door de diversiteit van de verschillende instellingen maken veel inwoners van Onstwedde gebruik van de geboden diensten. Hierdoor is er veel bedrijvig-heid in het pand en wordt het bezocht door jong en oud.

De Bolster staat aan de Boslaan waar veel kastanjebomen groeien. De naam van het pand is hier dan ook van afgeleid. De Bolster is de verharde of verdikte wand waardoor de kastanje wordt beschermd.Voor het pand is een ruim, ovaal plein aanwezig dat op dit moment geen specifieke functie heeft. Graag zou de kunstcommissie op deze locatie een kunstwerk plaatsen.

Het kunstwerk op deze locatie moet voldoen aan de volgende eisen: Het bieden van een plek voor ontmoeten en recreëren, moderne uitstraling, passend in de omgeving, herkenbare kunst.

Financiële kaders

Het totale budget voor de realisatie van het kunstwerk bedraagt € 15.750,00,-. Dit bedrag is inclusief het honorarium voor het opstellen van het definitief ontwerp en de uitvoering hiervan, materiaal, productiekosten, plaatsing en eventuele bijkomende civiel-technische of bouwkundige werkzaamheden en BTW.

De inzendingen moeten uiterlijk 22 april 2009 in ons bezit zijn; waarbij moet worden uitgegaan van 2 juni 2009 als datum van eventuele opdrachtverstrekking en uiterlijk november 2009 als plaatsing van de kunstwerken. Op de website van de gemeente Stadskanaal vindt u een uitgebreidere tekst met achtergrondinformatie over de opdracht.

‘Kunstwerk De Bolster'Gemeente Stadskanaal

Postbus 140

9500 AC Stadskanaal

Marjan Brongers

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T (0599) 631 767.

http://www.cbkdrenthe.nl/