Menu
De commissie Kunstruimte heeft een kunstopdracht "Markeer Rijswijk" uitgeschreven bij het drukke verkeerspunt Laan van Hoornwijck. Een uiterste inzenddatum konden we niet vinden (zie Meer informatie).

Centrale toegang tot dit bedrijvengebied aan de oostkant van Rijswijk is de Laan van Hoornwijck, die via de verderop gelegen Hoornbrug ook toegang geeft tot de oude kern van Rijswijk. De gemeente Rijswijk heeft als "ongeschreven" beleidslijn dat zij op verschillende toegangswegen een monumentale kunstzinnige toevoeging realiseert. Die lijn wil de commissie voortzetten bij het drukke verkeerspunt.

Het kunstwerk, waarvoor in totaal 87.000 euro wordt uitgetrokken, moet voor eind 2009 worden opgeleverd. Uit de binnenkomende inzendingen selecteert de commissie drie kunstenaars die een schetsontwerp kunnen maken uit deze drie ontwerpen wordt de definitieve ontwerpopdracht gekozen. Per schetsontwerp wordt een honorarium van 1000 euro beschikbaar gesteld.

Meer informatie: Jaap Finke, secretaris commissie Kunstruimte (tel. 070-3261146, van maandag t/m donderdag of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.kunstenaarszuidholland.nl/nieuws_new.asp