Menu

Landtonen, een nieuw kunstproject gaat van start. Vanaf dit najaar organiseert Kunstenlab in het kader van 'Kunst in Salland' het project 'Landtonen'.

Landtonen heeft ook een eigen website. 

De afgelopen jaren zijn er vier wandelroutes uitgezet rondom Okkenbroek die variëren in lengte. Twee routes lopen deels langs de rand van het dorp, twee andere routes buiten het dorp. Er zijn ook combinaties van de verschillende routes te lopen. Startpunt is steeds het Kulturhus in het hart van het dorp. Vier keer per jaar, gedurende één jaar, worden met de seizoenen mee telkens twee mensen: kunstenaars, dichters, schrijvers, filosofen, architecten, archeologen of fotografen uitgenodigd een poëtische impressie te geven van het dorp/ landschap rondom Okkenbroek. Uitgangspunt zijn de uitgezette wandelroutes met steeds de nadruk op een ander aspect: landschap, historie, schoonheid, mensen, politiek, seizoenen, etc. De wandelaar beleeft de wandelroutes steeds op een andere manier door de ogen van de kunstenaar.

Het Kulturhus is begin- en eindpunt van de wandelroutes en dit kunstproject. Dit wordt benadrukt met een object. Een waterobject dat bijvoorbeeld verwijst naar een vroegere dorpspomp. Een waterobject/bewegend water kan het extra aantrekkelijk maken om te verpozen op het terras van het Kulturhus. Een interactief element maakt het bovendien aantrekkelijk voor kinderen. Okkenbroek heeft gekozen voor kunstprojecten en dat wordt, in het hart van het dorp, zichtbaar. Het project 'Landtonen' is een initatief van Ap Haverslag, bewoner van Okkenbroek en het concept werd ontwikkeld door Ria Wesseling, beeldend kunstenaar. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie (Leader+), gemeente Deventer, provincie Overijssel en de Stichting Kulturhus.

http://www.kunstenlab.nl/activiteititem.php?agendaID=161&pageID=3