Menu

20200516Call for artists KriterionOproep voor Kunstenaars- Expositie ‘Autonomie?! In filmtheater Kriterion (Amsterdam)

We nodigen makers uit werk in te sturen voor het 75-jarige jubileum van filmtheater Kriterion in Amsterdam. Voor de studenten die Kriterion sinds 1945 runnen is ‘autonomie’ steeds een belangrijk ideaal geweest. In het jubileumweekend willen we dit thema dan ook uitgebreid in vraag stellen, onderzoeken, ter discussie stellen, eren en vieren.

Wij zijn op zoek naar vijf kunstenaars die in hun werk of methode een dialoog rond ‘autonomie’ aan gaan. Dit kan op honderden verschillende manieren geïnterpreteerd worden: autonomie als thema , autonomie in stijl of methode, een gebrek aan autonomie, autonomie als vrijheid,  autonomie als verzet. Wij zijn geïnteresseerd in alle vormen die dit begrip aan kunnen nemen in kunst en in de wereld daaromheen.

 

Wij aanvaarden  allerlei soorten media (schilderen / video / geluid / installaties / performance / sculptuur etc.) die we in het pand tentoon kunnen stellen. Afhankelijk van de inzendingen gaan wij aan de slag om een programma samen te stellen waarin we ongeveer vijf werken van verschillende makers laten zien. We aanvaarden zowel oud, nieuw en ongezien werk.

Vragen over aanlevering en formats kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over de geschiedenis van Kriterion: https://www.kriterion.nl/over-kriterion/geschiedenis

DEADLINE: 31 juli 2020

ENTRY FEE: Nee

VERGOEDING: 100,-
AANMELDING: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor aanmelding en vragen

DISCLAIMER: Het is mogelijk dat wij de datum van ons jubileumweekend opschuiven afhankelijk van hoe de corona-maatregelingen er dan uitzien. Kunstenaars behouden in dat geval altijd het recht hun werk terug te trekken.