Menu

Het Steenmuseum van Sprimont (België) organiseert van 5 tot 30 augustus 2009 een Internationale Bijeenkomst van Beeldhouwkunst in samenwerking met de Steengroeven van Sprimont S.A., Les Carrières de la Préalle en de Culturele Dienst van de Provincie Luik. Voor de werkbijeenkomst wordt aan de deelnemers een ruw blok blauw hardsteen van 1 kubieke meter ter beschikking gesteld om een werk te vervaardigen dat vervolgens eigendom van de deelnemer wordt, maar wel tot 1 juni 2010 geëxposeerd wordt in het het Steenmuseum of op een publieke plek in Sprimont.

 

De deelnemers krijgen op verzoek een warme maaltijd per dag en onderdak. Verder is er onder andere druklucht aanwezig, luchtgereedschappen en slangen moet de deelnemer zelf meenemen en er is elektra, water en hijswerktuigen. In het beeldhouwwerk mogen voor eigen rekening andere materialen dan steen gebruikt worden, onder voorwaarde dat blauw hardsteen het overheersende materiaal blijft.

 

Inschrijvingen moeten voor 1 maart binnen zijn, inclusief drie foto's van recent werk en overmaking van 7 euro inschijfkosten. Er is selectie door een selectiecommissie. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te krijgen door een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek de site www.sprimontsculpture.be