Menu

 

 Openbare groep- via Facebook

Fred van Welie (audiovisual designer, photographer and artist in Flevoland at Wageningen University) en Ed Hanssen (beeldend kunstenaar) zoeken Nederlandse kunstenaars(2 per provincie) om deel te nemen aan een kunstproject.

Taro Aizu heeft mij 10 gogyoshi (japanse dichtvorm door Taro uitgevonden) laten vertalen. Het thema van deze gogyoshi is "Fukushima en de gevolgen van 11 maart 2011".
Samen met Fred van Welie ga ik aan de slag om deze gedichten van Taro in Nederland enige bekendheid te geven.
We doen dit graag samen met kunstenaars uit alle Nederlandse provincies. Taak is dan ook aan de kunstenaars om een beeld, tekening, schilderij, grafiekwerk of wat dan ook te maken n.a.v. 1 á 2 gogyoshi die ik naar de betreffende kunstenaar stuur. Vooralsnog is geen beperking qua grootte en materiaal opgelegd, dus je kunt je uitleven.

Heb je belangstelling om deel te nemen, stuur dan z.s.m. een reactie naar mij met naam en provincie. De eerste 2 reacties per provincie doen mee.
Fred zal t.z.t. het drukwerk verzorgen van de gogyoshi plus een foto van het kunstwerk en de kunstenaar en wij zullen proberen een expositie te regelen voor dit project. Ik noem het: Gogyoshi Art Project(GAP).
Ik maak voor het Gogyoshi Art Project een aparte groep aan op Facebook, met als ere-leden Taro Azui en Chiyuky Itoga.

Wellicht zijn in België en Duitsland ook kunstenaars die het Gogyoshi Art Project een warm hart toedragen en het willen adopteren. Dat kan. Graag zelfs. Doe dan hetzelfde als wij doen en nodig kunstenaars uit alle provincies van jullie land uit om mee te doen.

Aanpassing per 9 juli 2012:
- formaat max 100x150 cm
- deelnemers zoeken zelf locatie(wij doen dat ook, sterker nog: as we speak!!!)
- deelnemers uit exposerende provincie krijgt meer exposanten toegewezen dan wanneer zij in een andere provincie tentoonstellen (Voorbeeld: Gelderland heeft bijv 8 deelnemers->bij een expo in Gelderland doen ze dan alle 8 mee, maar als een expo in Zeeland plaatsvindt, dan doen van die 8 Gelderlanders maar 2 mee met de expo in Zeeland)
- kunstwerken mogen/kunnen worden verkocht.
- Fred van Welie en ik vragen meedenkers/uitvoerders voor als het zover is.


<https://www.facebook.com/groups/319214254837222/>