Menu

Exposities
Bezoekers van Sanquin (bloedbank) kunnen bij diverse locaties exposities bezoeken van gevestigde en minder bekende kunstenaars.

Galerie Joghem in Amsterdam en in de regio's

In 1959 startte Joghem van Loghem (wetenschappelijk directeur van 1950 tot 1978) met het verzamelen van kunst. Directeur Van Loghem geloofde destijds heilig in een creatieve kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap, mits op hoog niveau bedreven. Kunst in een laboratorium moest inspirerend werken.

Het werk van Van Loghem is in de loop der jaren overgenomen door de Kunstcommissie, die in 1985 werd opgericht. De Kunstcommissie organiseert maandelijks een expositie in de naar Van Loghem vernoemde galerie: 'Galerie Joghem'. Galerie Joghem maakt geen winst en de kunstenaars hoeven geen deel van hun inkomsten af te dragen. Zo geeft Sanquin jonge, talentvolle kunstenaars de kans om hun werk tentoon te stellen en hun naamsbekendheid te vergroten. De maandelijkse exposities zijn op werkdagen te bezoeken van 08:30 tot 16:30 uur.

Exposities in de regio's

De vier regionale bloedbanken organiseren op een groot aantal afnamelocaties wisselende exposities van kunstenaars uit hun regio. Deze exposities zijn voor iedereen vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de locaties. Donors die willen exposeren kunnen de bloedbank van hun regio aanschrijven (zie daarvoor de desbetreffdende pagina).

www.sanquin.nl