Menu

BNG Workspace Projectprijs

Deadline indienen voorstel: 13 april 2012

De BNG Workspace Projectprijs is de jaarlijkse projectprijs van Filmhuis Den Haag waarbij de grenzen van film worden verkend. Creatieven uit heel Nederland kunnen een voorstel indienen voor een nieuwe installatie waarmee de aard en werking van film wordt onderzocht. Behalve met film en video kan dit ook met licht, met een al dan niet bewegende installatie, met het ontwerpen van een nieuwe omgeving of een ervaring, of het maken van een voorstelling.
Workspace staat open voor makers uit alle beeldende disciplines: kunst, architectuur, design, film, theater, performance, video en transmedia. Behalve de multifunctionele zaal 5 staat het hele pand van het Filmhuis hiervoor ter beschikking: zowel de binnen- als de buitenkant. De filmzalen, het café, de gevel en het Spuiplein kunnen allemaal ingezet worden.

Prijs
De twee winnaars worden beloond met ieder een bedrag van €9.000,- om hun plan te realiseren en te tonen in Filmhuis Den Haag. In 2013 gaan de winnende projecten op tournee langs filmhuizen, musea, tentoonstellingsruimes en festivals in Nederland. Zo waren de afgelopen jaren Workspaceprojecten te zien in onder meer het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, het Nederlands Film Festival, Roodkapje en in de Melkweg.

Inschrijving
De selectie verloopt via twee rondes. Voor de eerste ronde kunnen deelnemers volstaan met een beknopt, maar gedurfd en geïnspireerd voorstel. Het moet om een nieuw werk gaan, waarbij Expanded Cinema, de cinematografische ervaring, en het zoeken naar de grenzen van film leidraad kunnen zijn. De inschrijving voor de eerste ronde loopt van 10 februari t/m 13 april 2012.
Uit de inzendingen worden 10 genomineerden geselecteerd. Deze krijgen vier weken de tijd om hun voorstel verder uit te werken tot een technisch, financieel en organisatorisch haalbaar project. De tweede ronde bestaat uit persoonlijke presentaties van de genomineerden aan de jury en publiek, waarna de twee winnaars gekozen worden. Deze presentaties vinden plaats op zondag 3 juni en zijn publiekelijk toegankelijk.

Informatie
Informatie over de voorwaarden en de inschrijfformulieren zijn te vinden op www.workspace12.nl.
Volg Workspace op Facebook:  www.facebook.com/workspaceproject voor updates over de huidige Workspace tour en voor inspirerende voorbeelden. En verder: www.filmhuisdenhaag.nl

De BNG Workspace Projectprijs en de Workspace toer worden ondersteund door Cultuurfonds BNG