Menu

Inschrijvingen zijn mogelijk tot 1 februari 2012.

LandArt Initiatief houdt zich bezig met de organisatie van Land Art manifestaties en werkt samen met overheid, natuurorganisaties en particuliere grondeigenaren. In principe staat deelname aan de Land Art manifestaties open voor alle kunstenaars; professionals, semi-professionals en amateurs. LandArt Initiatief zorgt voor ondersteuning die bijdraagt aan de beeldende kwaliteit van de kunstobjecten. Het werkgebied van LandArt Initiatief beperkt zich voorlopig tot de Provincie Noord-Brabant. Voorlopig is de periode 23 september t/m 14 oktober 2012 aangewezen als de expositieperiode Land Art Biënnale 2012. Het zoekgebied voor deze editie is wederom zuidoost brabant. Het streven is naar een hooggekwalificeerde manifestatie met internationale deelname van kunstenaars.

Momenteel wordt onderzoek gedaan in hoeverre samenwerking met andere (ook internationale) kunstmanifestaties kunnen worden gerealiseerd, om elkaar te versterken.

In 2005 werd op initiatief van Kunstenaarscollectief Anna Belle een eerste zeer bescheiden Land Art manifestatie georganiseerd in de Herbertusbossen te Heeze.
In 2006 is een Land Art manifestatie georganiseerd in de Malpiebeemden te Valkenswaard. Deze manifestatie trok dankzij enige publiciteit ruim 2000 bezoekers.
In 2007 en 2008 is het evenement flink gegroeid. Zowel groei in het aantal deelnemende kunstenaars als groei in het bezoekersaantal: in 2008 hebben ruim 10.000 bezoekers het evenement - ook nu weer binnen de gemeente Valkenswaard - bezocht!
Daar er steeds hogere kwaliteitseisen worden gesteld aan organisatie en deelnemers, is besloten het evenement om het jaar te organiseren als Biënnale. In 2010 was de eerste Land Art Biënnale. Vormgegeven in De Malpie (gemeente Valkenswaard) hebben naar schatting zo'n 15.000 bezoekers het gebied - waarin 32 kunstwerken zijn gerealiseerd - bezocht.

Kunstenaars die belangstelling hebben voor deelname aan de editie 2012, kunnen zich per mail opgeven bij Yvonne Louwers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitgangspunten, voorwaarden, faciliteiten en dergelijke zijn bekend vanaf (ongeveer) 1 december 2011 en worden rond die datum toegezonden aan alle inschrijvers.

Er vindt een deelnameselectie plaats door de curator

Zie verder website: www.landartinitiatief.nl.