Menu

Boom stook 032 28 KERAMIEK. oven Boom stook 049

Beste collega's,

 
Wegens omstandigheden zijn beschikbaar een grote hoeveelheid vuurvaste oven stenen van verschillend formaat in lego vorm.
Zowel met noppen, vlak en extra stevige stenen voor de stook gang en afdekplaten.
Het is een unieke productie/experiment, vervaardigd door Gouda-Vuurvast in de jaren 80, welke via een schenking in mijn bezit zijn gekomen.
Er kan een keramiekoven op maat van gebouwd worden, van groot met meerdere stook gangen tot enkele langwerpige modellen. Zie afbeeldingen in bijlagen.
Een grote partij staat nog in Grathem, Limburg. Deze moet daar binnen een maand weg i.v.m. verhuizing van mijn maat naar een verzorgingshuis.
Ook in mijn atelier te Gouda staat een voorraad.
Pirometers en branders zijn ook beschikbaar.
 
Ik ben op zoek naar een collega kunstenaar, die graag verder wil met het werken met deze veldovens. Overname in overleg.
 
Inlichtingen en vragen:
Johan Sietzema, landschapskunstenaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 06-39391989

Stichting Kunstweek is de organisator van het project Kunst in de Gemeente dat momenteel loopt in zes Nederlandse gemeenten.

Bij Kunst in de Gemeente zoeken deelnemende gemeenten elk jaar beeldhouwers uit hun regio die zich willen aanmelden om in aanmerking te komen voor het exposeren van een beeld op een sokkel in hun gemeente. Uit alle aanmeldingen kiezen dan de inwoners en een vakjury de winnaar. De winnaar krijgt een vergoeding van € 3000 en een jaar lang staat zijn/haar beeld in de schijnwerpers. Meer informatie vindt u op www.kunstindegemeente.nl

Ongetwijfeld zijn er leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers voor wie dit project interessant is.

De gemeenten die deelnemen en een nieuw kunstwerk krijgen zijn Gilze en Rijen, Stein, Vlaardingen, Pijnacker-Nootdorp, Maasdriel en Zaltbommel.

20200516Call for artists KriterionOproep voor Kunstenaars- Expositie ‘Autonomie?! In filmtheater Kriterion (Amsterdam)

We nodigen makers uit werk in te sturen voor het 75-jarige jubileum van filmtheater Kriterion in Amsterdam. Voor de studenten die Kriterion sinds 1945 runnen is ‘autonomie’ steeds een belangrijk ideaal geweest. In het jubileumweekend willen we dit thema dan ook uitgebreid in vraag stellen, onderzoeken, ter discussie stellen, eren en vieren.

Wij zijn op zoek naar vijf kunstenaars die in hun werk of methode een dialoog rond ‘autonomie’ aan gaan. Dit kan op honderden verschillende manieren geïnterpreteerd worden: autonomie als thema , autonomie in stijl of methode, een gebrek aan autonomie, autonomie als vrijheid,  autonomie als verzet. Wij zijn geïnteresseerd in alle vormen die dit begrip aan kunnen nemen in kunst en in de wereld daaromheen.

 

Wij aanvaarden  allerlei soorten media (schilderen / video / geluid / installaties / performance / sculptuur etc.) die we in het pand tentoon kunnen stellen. Afhankelijk van de inzendingen gaan wij aan de slag om een programma samen te stellen waarin we ongeveer vijf werken van verschillende makers laten zien. We aanvaarden zowel oud, nieuw en ongezien werk.

Vragen over aanlevering en formats kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over de geschiedenis van Kriterion: https://www.kriterion.nl/over-kriterion/geschiedenis

DEADLINE: 31 juli 2020

ENTRY FEE: Nee

VERGOEDING: 100,-
AANMELDING: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor aanmelding en vragen

DISCLAIMER: Het is mogelijk dat wij de datum van ons jubileumweekend opschuiven afhankelijk van hoe de corona-maatregelingen er dan uitzien. Kunstenaars behouden in dat geval altijd het recht hun werk terug te trekken.

Kringlid Marina van der Kooi laat ons weten dat ze haar grote atelier in Abcoude wil delen:

Ik laat jullie weten dat ik voor mijn geweldige atelier in Abcoude een medegebruiker zoek. Het hele atelier is 200m2 waarvan ik de helft ter beschikking wil stellen. Het delen van de ruimte zal moeten gebeuren door lappen en zeilen. De ingang en de keuken worden gedeeld. Kosten:  de helft van €700,-. Wie belangtelling heeft kan mij mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ActieNKvBmidresDe meeste Kringleden zullen de afgelopen tijd waarschijnlijk veel afzeggingen hebben gekregen. Maar ondanks Corona zijn Jos van den Berg en Marian Meerbeek toch verder gegaan met het organiseren van deze tentoonstelling. Zodat we toch iets hebben om naar toe te werken! Het is voor het einde van de zomer, als hopelijk alles weer een beetje genormaliseerd is....

 

Beelden in de Hof 2020.

12 september tot en met 25 oktober 2020.

 

In 2020 wordt de beeldententoonstelling in het Hofje van Nieuwkoop voor de vijfde keer gehouden. De bezoekersaantallen gaan in de loop der jaren gestaag omhoog; in 2018 hebben  2.300 bezoekers de tentoonstelling bezocht, die om de twee jaar wordt gehouden in de grote classicistische binnentuin van het hofje. De tentoonstelling vindt plaats onder auspiciën van de Haagse kunstenaarsvereniging Pulchri Studio. In 2018 namen ook kunstenaars van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers deel, deze worden ook voor deze editie weer uitgenodigd.

 

De organisatie nodigt u als kunstenaar uit om deel te nemen aan deze lustrum-tentoonstelling, die te bezoeken is van 12 september tot en met 25 oktober 2020.

 

Bekijk voor nadere details het bijgevoegde document: Beelden in de Hof 2020

 

https://docs.google.com/file/d/1h9lkiGGj8hHxCSbZ_gcMb8CCnrLGiSuZ/edit?usp=docslist_api&filetype=msword