Menu

panowerkterreincentraalpadlowres.jpgEerste fase kleiproject Boom is afgerond

een beknopt verslag

Op maandag 19 juli 2010 is het kleiproject bij Steenfabriek Frateur in Boom (B) van start gegaan. Deze deels gerestaureerde steenfabriek op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Antwerpen vormde het decor voor de eerste boetseeractiviteiten van negen NKvB-leden: Joop Haring, Rita van der Vegt (met assistentie van Pablo Ponce), Thea van Vliet, Karen Santen (met assistentie van haar broer Bart Santen), Jay Bakker, Stephanie Rhode, Marjorie Slooff, Wil van Blokland (gastkunstenaar) en Dick Simonis.

De week verliep in een prettige en inspirerende sfeer. Het terrein van Frateur is gesitueerd in de industriële rafelranden van de stad Boom. Veel verlaten industrieterreinen en gebouwen, kleine werfjes en woonhuizen van de werknemers van de steenbakkerijen. De boetseerweek was voor de deelnemers een groot succes evenals voor de mensen van het industrieel rijksmonument Frateur. Nu staan de boetseerwerken beschut tegen regen, wind en felle zonneschijn gelijkmatig te drogen zodat ze na een periode van minstens vijf weken in de weekeinden van 4 - 5 en 11 - 12 september in hun eigen veldovens gestookt kunnen worden.

Leden van de NKvB kunnen inloggen en onder het kopje Ledennieuws verder lezen en alle foto's, de video en krantenpublicatie bekijken.