Menu

immanuelkleinl1010905lowres.jpgJaarlijks wordt door de Royal British Society of Sculptors de Brian Mercer Residency uitgereikt. Deze artist-in-residency bestaat uit een volledig betaalde werkperiode van drie maanden in de vermaarde marmerstudio Studio Sem in Pietrasanta, Italië. Immanuel Klein heeft inmiddels zijn werkperiode achter de rug en vertelt:

"De essentie van deze artist-in-residency is niet het produceren van voltooid werk maar biedt de unieke mogelijkheid om je vaardigheden uit te breiden in een omgeving waar kennis en kunde op het gebied van marmer zijn weerga niet kent en om te experimenteren met marmer. Onder deskundige begeleiding van Leonardo Buratti, een van de handwerkers van Studio Sem, heb ik aantal verschillende systemen geleerd om een model te vergroten in marmer, volgens de klassieke methode met drie passers. Daarmee ging een wens in vervulling die ik al heel lang koesterde. Verder heb ik geëxperimenteerd met het zandstralen van marmer."

In een tentoonstelling van 29 juli tot en met 20 augustus bij de Royal British Society of Sculptors in London zal het werk te zien zijn dat hij in die periode heeft gemaakt, tezamen met het werk van Briony Marshall, winnaar van de Brian Mercer Bronze Residency in 2010. Op de foto ziet u van een nog onvoltooide werk van Immanuel.