Menu
 

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers sluit zich aan bij de oproep om aanstaande donderdag 15 oktober van half 2 tot 2 uur naar de Stopera in Amsterdam te komen.

 

Daar gaan wij als kunstenaars 'inspreken' in de commissievergadering die o.a. beslist over de verdeling van het kunstbudget. Op 26 november beslist Amsterdam over de Hoofdlijnennota van cultuurwethouder Gehrels. Daar komen de belangen van kunstenaars niet in voor. Van de 90 miljoen in het Amsterdamse kunstbudget gaat er slechts 1,2 miljoen naar kunstenaars via het opdrachtenbeleid van het AFK.

Daarom willen we de Commissie Kunst aanstaande donderdag vragen om (weer) productiebudgetten voor kunstenaars in te voeren in Amsterdam. Want er is geld nodig om je vrije werk te kunnen maken.

We kregen net het goede nieuws dat het Rotterdamse kunstenaars is gelukt om de wethouder te overtuigen dat er weer geld naar individuele kunstenaars moet.

Willen jullie ons pleidooi steunen met jullie aanwezigheid, zo mogelijk met spandoeken? Want daarmee geven jullie de Amsterdamse kunstenaars een gezicht....

 

Graag tot donderdag en hoort zegt het voort!

15 oktober 13.30-14 uur

Stopera, Amsterdam

Rooszaal 0239

Commissievergadering Kunst, Sport en Bedrijven

 

Met hartelijke groet,

Platform ZonderKunstenaarsGeenKunst

o.a De Servicegarage (Frank Ammerlaan enThijs Rijnsburger), Maria Verstappen, Caren van Herwaarden en Anne Berk