Menu
miekevandenhoevenseinhorst.jpgIn de tweede week van juli 2009 is (eindelijk) het kunstwerk van Kringlid Mieke van den Hoeven geplaatst bij het winkelcentrum Seinhorst in Hilversum.  Aansluitend was er nog een toespraak van een wethouder met wat hapjes en drankjes voor de buurtbewoners.

De kunstopdracht is helemaal verbonden met de verdwenen Nederlandse Seintoestellen Fabriek die op deze plek heeft gestaan. Uit de beginfase van de omroep in Hilversum resteert bijna niets meer: het oudste fabriekje van de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek aan de Groest is weg, evenals de eerste radio-uitzendstudio, de fabrieken en de schoorsteen van de N.S.F. aan de Jan van der Heijdenstraat. Na het verdwijnen van de hoge NSF schoorsteen in 1999 is er van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek niets tastbaars meer overgebleven. Alleen de naam ‘Seinhorst’ verwijst er nog naar. 
Het overbrengen van beelden naar een andere plaats en/of tijd is uitgangspunt geweest bij Mieke's ontwerp voor het kunstwerk op deze plek. Beelden uit het verleden worden weer zichtbaar. De ‘zingende torens’ en de hoge NSF schoorsteen die zo beeldbepalend waren, zijn fragmenten uit een andere tijd van deze plek. Het kunstwerk staat aan het begin of einde van een zichtlijn naar het landschap buiten Hilversum zoals die ooit door Dudok gedacht was. 

Meer informatie over het kunstwerk en de plaatsing op www.miekevandenhoeven.nl