Menu

textiellabtotaal.jpgOp 18 maart 2009 organiseerde ons lid Els de Meijer voor de Kring een uitstekende ledendag in Tilburg. Er waren rondleidingen door Museum De Pont van Marie-José Eijkemans en door het Textielmuseum met een dame van het museum. Daar was het niet in de eerste plaats het museum, maar vooral de werkplaats, het Textiel Lab, dat centraal stond met uitgebreide toelichting van de textieltechnieken, de machines en ook de mogelijkheden om daar als beeldend kunstenaar te werken.

In totaal hebben ruim twintig leden gebruik gemaakt van deze inspirerende Kringdag. Alle andere leden kunnen niet anders dan voortgaan in het besef dat ze een mooie dag hebben gemist in Tilburg. Ze hebben een uitgelezen kans laten liggen om hun collega’s te ontmoeten en te genieten van twee goedverzorgde rondleidingen met vakkundige toelichting en gedegen achtergrondinformatie. De aanwezige leden waren zo enthousiast dat er verderop in dit jaar weer een dag georganiseerd zal worden. Hou de oproepen op deze website in de gaten.

 

depontbeginrondleiding1.jpgmarie-jose_eijkemans_2009.jpgmaria_bemelmans_en_marcelle_van_bemmel_2009.jpghet_lab_van_het_textielmuseum_2009.jpgtextiellabstalenkast.jpgtextiellabdornierweefmachine.jpgtextiellablasersnijderdemopapier.jpg