Menu

20180913MetafysicaVanGipsHet zal u niet ontgaan zijn dat de Nederlandse Kring van Beeldhouwers dit jaar 100 jaar bestaat. In dit jubileumjaar organiseren de Kringleden Minnie Folkersma en Mieke Kleinendorst een aantal lezingen in Mieke’s atelier aan de Plantage Muidergracht 107b, het voormalige atelier van een van de oprichters van de NKvB Hildo Krop.

De vijfde lezing uit deze serie heeft als titel:

'De metafysica van het gips: de collectie van de Rijksakademie

De lezing wordt gegeven door dr. Louk Tilanus. Na de lezing wandelen wij gezamenlijk naar de Rijksakademie  voor een rondleidingsprogramma waar voorbeelden uit deze collectie zullen worden getoond.

De lezing zal worden gehouden op woensdag 3 oktober om 15:00 uur, inloop 14:30 uur; het totale programma zal ongeveer twee uur duren. De Rijksakademie bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen van het atelier.

Het entree is 15 euro per persoon  (voor twee personen 25 euro) over te maken op rekeningnummer NL 04 INGB 0002611382 t.n.v. M.J.Kleinendorst o.v.v. lezing of contant ter plaatse.  Reservering gewenst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Stoelen worden gereserveerd in volgorde van boeking.

Vooraankondiging: Op 3 november a.s. zal een lezing gehouden worden over het werk van John Raedecker.