Menu
Beelden 1 2018 LP 01Inhoud Beeldenmagazine 1#2018

Verborgen schatten: Van Abbemuseum, Piet Augustijn
Cross-overs: Joost Conijn, Etienne Boileau
Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018, Tine van Weyer
André Volten, Marijke Jansen
In Motion, Paulo Martina
Kunst van formaat, Tine van de Weyer 
Hyperrealisme Sculptuur, Jet van der Sluis
Martin Puryear, Eleonoor van Beusekom
Christian Boltanski, Ans van Berkum
Oversprong, Peke Hofman 
Jaap Mooy, Ans van Berkum
Monique Sleegers, Peke Hofman
Tell Freedom, Carina van der Walt
Kasteel Wijlre, Pascalle Mansvelders
Zomersneeuw, Antonie den Ridder
Voorbeelden VI, Piet Augustijn 
Zoro Feigl, Etienne Boileau
Het atelier: John Körmeling, Hilde Van Canneyt
Daan Roosegaarde, Paulo Martina
Titia Ex, Ans van Berkum
Boeken, Judith van Beukering

In Beelden 1#2018 kunt u recensies lezen van nog te bezoeken tentoonstellingen in het hoge noorden, namelijk In Motion. Ceramic Reflections in Contemporary Art in de Princessehof in Leeuwarden, tot het diepe zuiden met Je marche, j'ouvre une porte, je ferme une porte in Kasteel Wijlre. In de Princessehof zijn “installaties te zien van zes kunstenaars die met keramiek werken, waarbij in alle werken een vorm van beweging zit”. Kasteel Wijlre toont een tiental kunstenaars die “ieder van hen de eigen discipline overstijgt en verhalen bij zich draagt”. 
Oversprong in het Kröller-Müller Museum in Otterloo, toont “13 kunstwerken uit de collectie die een overgang aanduiden. De werken suggereren zicht op een andere wereld, ze verkeren ‘in limbo’ tussen twee werelden of ze markeren de grens ertussen”. In Amersfoort exposeren in Kunsthal KAdE 15 Zuid-Afrikaanse “die zich verdiepen in de historie, het heden en de toekomst van Zuid-Afrika in een globale context”.
In Rotterdam zijn er twee interessante tentoonstellingen het bezoeken waard. In de Kunsthal is de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur te zien. 28 beeldhouwers tonen hier 35 kunstwerken, waarbij de menselijke figuur “levendig en levensecht wordt verbeeld”. In Museum Boijmans Van Beuningen is de tentoonstelling Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig te zien. Gastconservator Carel Blotkamp maakte een selectie uit de allergrootste werken van het museum die normaal gezien zelden uit het depot komen.
Naast deze bovenstaande nog te bezoeken tentoonstellingen leest u ook over de inmiddels afgelopen tentoonstelling Infinity van Zoro Feigl met zijn bewegende kunstwerken in de Electriciteitsfabriek in Den Haag en de tentoonstelling Voorbeelden VI in Pulchri, eveneens in Den Haag, waarin 12 nieuwe leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hun werk tonen.
 
Daarnaast kunt u onze vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’, ‘Het atelier’, ‘Kunst in de openbare ruimte‘ en ‘Boeken’ vinden.
Vraag een proefnummer aan voor € 5,-, of neem een abonnement: 
4 nummers voor € 35,- (het eerste jaar slechts € 25,-)
www.beeldenmagazine.nl/abonneren, via S.P. Abonneeservice, Antwoordnummer 10016, 2400 VB Alphen a/d Rijn (een postzegel is niet nodig), bel 088-1102034 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.