Menu
20170701HerbertNouwensKolhamU bent van harte uitgenodigd voor de officiële onthulling van een tweedelig beeld van voormailig Kringlid Herbert Nouwens in Kolham op maandag 10 juli 2017 om 14.30 uur. Het beeld vormt sinds enkele weken de entreepoort naar Slochteren, aan het begin van de provinciale weg N387 in Kolham.  De gemeente Slochteren heeft het beeld in bruikleen gekregen van de kunstenaar Herbert Nouwens. Hij maakte het in samenwerking met de Groningse kunstenaar Egbert Hanning in Slochteren en vervolgens heeft het een zomer op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam gestaan.  
 
De kunstenaar heeft het beeld zelf Angels' Share genoemd, naar dat deel van de whiskey dat vervluchtigt als het in een vat zit, maar heeft een oproep gedaan naar bewoners om suggesties voor een andere titel te geven.  Wethouder Anja Woortman onthult op 10 juli de nieuwe naam van het beeld, die door inwoners is ingestuurd. Heeft u nog een leuk idee voor de naam van het beeld? Dichter Jos van Hest zal het gedicht voordragen dat hij speciaal voor dit beeld gemaakt heeft. 
 
Namens kunstenaar Herbert Nouwens en wethouder Anja Woortman nodigen wij u van harte uit om bij de onthulling aanwezig te zijn. 
U kunt parkeren op de carpoolplaats naast het kunstwerk bij de afrit van de A7.