Menu

U bent van harte uitgenodigd de tentoonstelling voorBEELDEN te bezoeken, de laatste NKvB-tentoonstelling in dit jubileumjaar waarin de Kring haar 90-jarig bestaan viert:

 

voorBEELDEN

een initiatief van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in samenwerking met XPO-WGKUNST

van 7 november tot en met 30 november 2008

woensdag tot en met zondag 15.00 - 17.00 uur

 

XPO-WGKUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

 

opening vrijdag 7 november om 17.00 uur

finnisage zondag 30 november van 15.00 tot 17.00 uur

 

bertopentvoorbeeldenlowres.jpgOp 7 november vond de opening plaats van voorBEELDEN. Voorzitter Bert van Loo besteedde in zijn openingswoord aandacht aan een recent artikel in het Algemeen Dagblad waarin de 1%-regeling ter discussie werd gesteld. Dat sloot uitstekend aan bij het thema van deze expositie van ontwerpen van monumentale kunstwerken. Hij brak een lans voor openbaarheid van die regeling en vooral ook de openbare aanbesteding, zodat de transparantie groter wordt en iedere professionele beeldend kunstenaar kan inschrijven op de opdrachten die uit die regeling voortkomen.

 

openingpanolowres.jpg

voorBEELDEN is een tentoonstelling die het ontwerpproces van monumentale kunstwerken tracht te ontrafelen aan de hand van de stadia van dat proces; van opdrachtformulering via twee- en driedimensionale ideeën, schetsen en invallen tot en met de uiteindelijke realisatie. Elf ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars tonen de ontwikkelingen van hun werk:

Henk van Bennekum

Annemie Bogaerts

Adri de Fluiter

Mieke Kleinendorst

Egidius Knops

Cyril Lixenberg

Mari Shields

Johan Sietzema 

Frits Vanèn

Helen Vergouwen

Mélanie de Vroom