Menu
 

Masterclass en Artist's Talk   - Richard Deacon

donderdag 18 september 2008

richarddeacon-its_a_small_world.jpg 

Op donderdag 18 september verzorgt het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (in samenwerking met het lectoraat van AKV|St. Joost) een speciaal programma bij aanvang van  de tentoonstelling It's a Small World van Richard Deacon. Om 10.00 uur start Richard Deacon met een openbare masterclass alleen voor academiestudenten. Om 15.00 uur houdt Alexander van Grevestein een openbaar vraaggesprek met Richard Deacon, waarna bezichtiging van de tentoonstelling.

Het kunstenaarsgesprek vindt plaats in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch aan de Magistratenlaan 100 (telefoon 073-6273680)

toegang:

    - deelname masterclass uitsluitend voor academiestudenten
    - bijwonen masterslass en vraaggsprek  (incl. lunch) € 25,-- (maximaal 20 personen)

- bijwonen vraaggesprek:€ 10,--; Leden SM's Friends: gratis; studenten AKV| St Joost: gratis; overige studenten € 3,-

Meer informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

RICHARD DAECON

It's a small world

20 september t/m 30 november 2008

Richard Deacon (Bangor, Wales, 1949) is een grote naam in de internationale kunstwereld. Toch is zijn werk nog maar mondjesmaat in Nederland te zien geweest. Deacon verwerft bekendheid met enorme beelden, die zich als sierlijke guirlandes in de ruimte bewegen. Hoewel organisch van vorm, blijken ze ingenieus geconstrueerd en samengesteld uit verschillende materialen zoals verlijmd en gebogen hout, metaal, rubber en textiel. Sinds een aantal jaren maakt Deacon tevens grote en vaak kleurrijke keramische sculpturen.

Richard Deacon behoort tot de generatie Britse kunstenaars die zich rond 1980 afzet tegen de strenge conceptuele kunst van het decennium ervoor. Samen met Tony Cragg, Bill Woodrow, Anthony Gormley e.a. kiest Deacon voor het tastbare kunstwerk. Hij en zijn collega's maken met onverwachte materialen beelden die volstrekt nieuw en verfrissend zijn. Het begrip ‘sculptuur', dat in de geschiedenis van de Britse kunst een lange en gedegen traditie kent, krijgt een nieuwe inhoud. 

In 1987 wint Deacon de prestigieuze Turner Prize. Musea over de hele wereld tonen zijn werk en kopen het aan. Hij krijgt opdracht voor monumentale werken in steden als Wenen, Tokyo en Toronto. In Nederland staan sculpturen van hem in de openbare ruimte nabij Haarlem en Emmen. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch toont Deacon's werk uit de afgelopen twee jaar, waaronder enkele monumentale keramische sculpturen.