Menu
 

panozaaluitachterhoekcrop.jpgDe Nederlandse Kring van Beeldhouwers viert dit jubileumjaar met een aantal prachtige exposities en als kroon op die reeks is er de tentoonstelling 'Tijd is het' in Den Haag, de stad waar het 90 jaar geleden allemaal begon. Pulchri is de setting voor een indrukwekkende en sfeervolle jubileumtentoonstelling.

bertopent.jpgDe echte viering van het 90-jarig bestaan is gekoppeld aan de indrukwekkende ledententoonstelling in Pulchri te Den Haag. Om drie uur zaterdagmiddag 2 augustus verzamelden zich bijna 200 mensen om de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Tijd is het - Het is tijd' te vieren. Kunsthistoricus Jeroen Damen verrichtte het openingswoord en leidde de werken in. Het is een expositie die met zorg werd samengesteld door curator Anne Berk. De tentoonstelling markeert prachtig het 90-jarig bestaan van de Kring en toont duidelijk aan dat de Kring springlevend is. Veertien kunstenaars vertonen tot 24 augustus 2008 hun werken, waarvoor thema en titel zijn ontleend aan de titel van het werk van deelnemer Erik van Maarschalkerwaard. Anne Berk heeft bewust gezocht naar werken die op uiteenlopende wijze het thema tijd in zich dragen.

Op zondag 24 augustus om drie uur ‘s middags vindt de afsluiting plaats, waarbij Anne Berk uitleg geeft en met de aanwezigen in discussie treedt over de keuze van de getoonde werken en de manier waarop de tentoonstelling tot stand is gekomen. Op deze finisage zal ook de catalogus van de tentoonstelling worden gepresenteerd. Aansluitend viert de Kring haar 90-jarig bestaan met drank en een diner.

Het diner bestaat uit een driegangen menu, twee glazen wijn en koffie. Wie wil meedineren kan zich aanmelden door voor 14 augustus 25 euro per persoon te storten op giro 22 33 90 ten name van Pulchri Studio Activiteiten, Den Haag, onder vermelding van naam, aantal personen en eventuele dinerwensen.

deexposanten.jpgDe deelnemende kunstenaars zijn (in willekeurige volgorde): Jannet Kleeff-Vissers, Joop Haring, Frode Bolhuis, Petra Boshart, Mieke Smits, Jane Boyd, Corrie van de Vendel, Mari Shields, Mieke van den Hoeven, Erica van Seeters, Hanna Mobach, Peter Veen/Saskia Boelsums en Erik van Maarschalkerwaard.