Menu
GORINCHEM. Het kunstwerk van Henk van Bennekum leek gistermorgen even tien centimeter te hoog. Het paste namelijk niet onder een aantal viaducten door op weg vanuit Groot-Ammers naar Gorinchem, vertelt de Hardinxveldse kunstenaar.

Het is één van de laatste beelden van het Symposion 2005 dat nu in gebruik wordt genomen. Het beeld met de naam ‘Signum III’ heeft gisteren een plek gekregen op de rotonde van de Spijksedijk in Gorinchem.

henk_van_bennekum.jpg

De tocht hierheen ging niet zonder problemen, lacht de kunstenaar. Maar ik heb me geen moment zorgen gemaakt dat het niet goed zou gaan komen.

Bij het maken van zijn werk houdt hij altijd rekening met transport. Niet alles kan op de locatie gemaakt worden, verduidelijkt hij. Soms moet het wel, zoals bijvoorbeeld mijn kunstwerk dat ik heb gemaakt van sneeuw.

Een aantal uur later staat het rode metalen object op de plek van bestemming. Doordat het op de vrachtwagen te hoog was, moest het kunstwerk gekanteld worden. Daardoor werd het echter te breed om zonder begeleiding over de provinciale weg te rijden. Daarom moesten we wachten op de politie.

De Hardinxvelder staat een paar uur later tevreden toe te kijken hoe medewerkers van het Groot-Ammerse bedrijf Segno d’ Arte de bouten vastdraaien. Het is ook precies geworden zoals ik had bedacht. Alle punten wijzen in de richting van de wegen vanaf de rotonde.

henk_van_bennekum_2.jpg