Menu

ActieNKvBmidresInnovatieve Coördinator/Manager (m/v) gezocht

Een van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland zoekt (tijdelijk) een coördinator/manager die op een innovatieve manier een nieuw bestuur kan formeren. Affiniteit met beeldende kunst wordt op hoge prijs gesteld.

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers heeft de afgelopen vier jaar een goed functionerende, aansprekende website opgezet, die inmiddels een belangrijk voertuig voor onze vereniging is, als etalage naar de geïnteresseerde bezoeker en als spil van de vereniging; voor de onderlinge communicatie en de nieuwsverschaffing op driedimensionaal gebied. In het verlengde van deze ontwikkeling wil de vereniging verder moderniseren en het bestuurswerk professionaliseren. Wij realiseren ons dus terdege dat bestuurswerk in de loop der jaren een beroep is geworden; een vak dat het beste wordt uitgevoerd door mensen met een bestuurlijke achtergrond en ervaring, in ons geval gecombineerd met een warm kloppend, kunstminnend hart en een ruim cultureel netwerk.

Om die volgende stap te kunnen zetten en de juiste personen voor de bestuurstaken te bereiken, zijn wij op zoek naar een coördinator/manager die zich in staat acht om op een redelijke termijn en in ieder geval binnen vier maanden, voldoende kandidaten voor te dragen, en die hierna bij voorkeur bij de Kring betrokken wil blijven. Kandidaten die vervolgens als een nieuw en slagvaardig bestuur de uitgangspunten en de intenties van onze vereniging vorm en inhoud kunnen geven.

Kent u de persoon die wij zoeken voor deze coördinatietaak, dan nodigen we die persoon graag uit om uiterlijk vrijdag 31 augustus contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onkostenvergoeding in overleg.

 

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is een vereniging met ongeveer 180 leden. Opgericht in 1918 als een belangenvereniging voor beeldhouwers, probeert de vereniging de belangstelling voor de driedimensionale kunst in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars te bevorderen. Het organiseren van tentoonstellingen en symposia is een belangrijk aspect van het beleid, evenals de belangenbehartiging van de leden. In het verlengde daarvan biedt de NKvB de leden juridisch advies en hanteren we een keurmerk voor expositiegelegenheden en verkooptentoonstellingen.