Menu

 

Datum: 11 oktober 2012
Tijd: 07.45-22.00 uur
Kosten: Euro 25 p.p.
Reserveren via SKOR: voor 8 oktober a.s.

Beleving met eigentijdse waarde
In het verlengde van het project Kerken in het groen, dat voorziet in het herstel en restauratie van vijftig oude kerkhoven, heeft de Stichting Oude Groninger Kerken samenwerking gezocht met SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en de Provincie Groningen om de beleving van deze historische kerkhoven te verbinden met een eigentijdse waarde. Voor het verbijzonderen van een aantal kerkhoven zijn uiteindelijk, op voorspraak van een adviescommissie, negen kunstenaars geselecteerd die gekoppeld zijn aan acht locaties:

- Stanley Brouwn (Zuurdijk)
- JCJ Vanderheyden (Woltersum)
- Jan Kuipers (Wittewierum)
- Pieter Laurens Mol (Obergum)
- Meschac Gaba (Wierhuizen)
- Huang Yong Ping (Vierhuizen)
- Paul Perry (Woltersum)

Elk te realiseren werk reflecteert op eigen wijze de specifieke functie en betekenis van de plek, en net als de locatie waar het wordt geplaatst, heeft ieder werk een permanent karakter. Beeldende kunst als link tussen heden en verleden. De tijd mag zijn gang gaan.

Pass Travel
In het kader van Op Hoogte Gedacht organiseert SKOR in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken  (SOGK) op 11 oktober 2012 een unieke Pass Travel. Er is nog slechts plek voor circa 50 personen beschikbaar. Reserveer nu!


Op Hoogte Gedacht is een project rondom beeldende kunst op de Groninger kerkhoven. Het project startte in 2004, met als doel historische Groninger kerkhoven op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen.

www.skor.nl