Menu

Lezing van vriendenlid Jeroen Damen op You Tube

Een fragment uit de lezing van NKvB-vriendenlid Dr. Jeroen Damen die een uur duurde, waarin 10 stellingen van zijn proefschrift Het woord is aan het beeld door hem werden toegelicht aan de hand van dit fantastische beeld.

U vindt het filmpje van 5 minuten op Youtube: http://youtu.be/uqRufD28v-0

De aankondiging hierover plaatsten we op 19 april 2012 onder de noemer: Twee openbare lezingen van Jeroen Damen (in Hoorn en Amsterdam). In zijn proefschrift Het woord is aan het beeld behandelde Jeroen Damen vijf beelden, te weten van André Volten, Rudi van de Wint, Henk Visch, David Bade en Carel Visser en waarvan er twee in Hoorn staan. Het beeld van Rudi van de Wint bij Schouwburg het Park en het ontwerp van André Volten bij de Brandweerkazerne. De definitieve versie van de laatste staat in Amsterdam aan de Sloterplas.

Jeroen Damen heeft naar aanleiding van zijn promotie deze twee gratis lezingen gegeven. De eerste bij het beeld van André Volten in Hoorn in het Julianapark, de tweede in Amsterdam bij de Sloterplas. De lezingen werden gehouden in Hoorn op zaterdag 12 mei en in Amsterdam op zondag 13 mei 2012.

 

www.mandarte.nl