Menu

Toegestuurd bericht van Landelijk Bureau BBK:

Ontving je in december 2011 of eerder een Wwik-uitkering en heb je nog een restant staan? Let dan op, je kunt hier mogelijk alsnog een beroep op doen.


Vandaag, 3 januari 2012, kwam de rechter met een uitspraak in ons kortgeding tegen de Staat over de afschaffing van de Wwik zonder overgangsregeling. We zijn in het gelijk gesteld! We zijn ongelooflijk blij met deze uitspraak: “Het kabinet wordt voor het eerst een halt toegeroepen in de vernietigingsdrang van de kunsten.”

 

De uitspraak van de rechter heeft consequenties voor alle kunstenaars die tot 31 december 2011 nog een recht op (een deel van) de Wwik hadden. Op www.bbknet.nl/wwik is de uitspraak na te lezen. In essentie betekent het voor kunstenaars dat de Wwik blijft doorlopen totdat de Staat heeft voorzien in een adequaat overgangsrecht.

Kunstenaars die nog een restant Wwik hebben staan en nu nog een beroep willen doen op de Wwik kunnen zich melden bij hun gemeentelijke Wwik-afdeling (centrumgemeente) voor een hervatting van de Wwik-uitkering.

De centrumgemeenten worden door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op de hoogte gesteld van deze uitspraak en de daaraan gekoppelde gevolgen. Helaas is de adviserende instelling voor de uitvoering van de Wwik voor de gemeenten (Stimulansz) reeds buiten spel gezet. Enige ongeregeldheden zijn dus te verwachten. Leden van de BBK die hier tegenaan lopen kunnen zich bij de BBK melden voor hulp en advies.


Speel dit bericht ook door aan collegakunstenaars! Alle beeldend kunstenaars die tegen problemen met de hervatting Wwik aanlopen en nu lid worden kunnen wij helpen.

Met vriendelijke groet,

Henk Rijzinga, secretaris BBK

 

Bron: Landelijk Bureau BBK  -  Uiterwaardenstraat 209 - 1079 CN Amsterdam - Routebeschrijving                                  Telefoon 020 - 623 5456 -  Fax 020 - 624 9585 - Giro 583458  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.bbknet.nl - KvK 40530026