Menu

20111117gesprekheringadepontGestolde kleurenexplosies van Heringa/Van Kalsbeek.

Met de kunstenaarsgesprekken van het bkkc en museum voor hedendaagse kunst De Pont in Tilburg kom je meer te weten over het werk en drijfveren van de (beeldend) kunstenaar. Elke derde donderdag van de maand interviewt kunsthistoricus Rebecca Nelemans een andere maker. Het publiek krijgt de kans vragen te stellen en zo actief deel te nemen aan het gesprek. Op donderdag 17 november is de uit 's-Hertogenbosch afkomstige Liet Heringa van het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek te gast in het auditorium van museum De Pont in Tilburg.

De bekendste werken van het duo Heringa/Van Kalsbeek zijn ruimtelijke sculpturen met grillige vormen, die doen denken aan zacht waaiende wieren of kleurrijk koraal uit de onderwaterwereld, inktvlekken of verstilde ontploffingen in de ruimte alsof iemand het beeld op pauze heeft gezet. Met de natuur als inspiratiebron, spelen de onbeheersbare processen van groei, bloei en verval de hoofdrol.

Liet Heringa (1966) en Maarten van Kalsbeek (1962) werken sinds 1998 samen als kunstenaarsduo onder de naam Heringa/Van Kalsbeek. Aan de sculpturen is niet af te lezen door wie welk deel is gemaakt.

Het werk van het duo wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland. Ze worden vertegenwoordigd door Vegas Gallery in Londen. Nog tot 15 januari is werk te zien in het SM's in 's-Hertogenbosch en vanaf januari 2012 in Londen.


Museum De Pont, Wilhelminapark 1, 5041 EA  Tilburg  
Donderdag 17 november 2011 | 20.00 – 21.15 uur | Zaal open 19.45 uur | Toegang 4 euro

Meer informatie  www.heringavankalsbeek.nl | www.bkkc.nl/kunstenaarsgesprekken | www.depont.nl
Foto:  Prolong 2010, Lowlands Festival en Museum de Fundatie Heino  |  Zonder titel, Heringa/Van Kalsbeek.