Menu

Op 29 juni 2010 stuurde het bestuur weer een mail naar alle leden met gevarieerde informatie over de NKvB. Heb je de mail gemist? Lees dan deze kopie.

 

Uit nutteloze noodzaak

Op de site staat het gedicht van de dichter des vaderlands Ramsey Nasr: uit nutteloze noodzaak. Aan het gedicht gekoppeld is een handtekeningenactie, ter ondersteuning van de kunsten. Van harte aanbevolen om te ondertekenen. Zie onze homepage: uit nutteloze noodzaak.

Zorgvlied

We wachten op het laatste groene licht voor een adhoc-tentoonstelling met Kringleden op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Houd de NKvB-site in de gaten.

Aanleveren kopij uitsluitend op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van nu af functioneert het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als enige aanleveradres voor zaken die op de website geplaatst moeten worden. Het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is er louter en alleen om contact op te nemen met het hele bestuur over de vereniging en organisatie, de website en bestuurszaken, problemen en onderlinge geschillen. Meld al je interessante en eigen exposities, openingen, open ateliers op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., laat weten waar je een interessante expositie hebt gezien, schrijf er een paar regels over en stuur wat digitale foto’s mee. Kortom: gebruik de website voor alles dat je wilt delen met je collega’s.

Nieuwe websiteredactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de zomerperiode zullen een paar leden en vrijwilligers de nieuwe webredactie gaan vormen. Heb je interesse om ook deel uit te maken van die redactie? Met een paar uur per week of maand kun je de NKvB-site interessanter maken dan hij nu al is en dat de site door meer beeldhouwliefhebbers en expositie-organisatoren zal worden bezocht. Die redactie zal er voor zorgen dat openingen en tentoonstellingen op de site komen te staan. De redactieleden zullen dat hopelijk kunnen doen met een minimale tijdsinvestering van een paar uur per week. Als je wilt dat je info snel en correct geplaatst wordt, houd je dan aan de richtlijnen voor het aanleveren van informatie, zie www.NKvB.nl > inloggen > Ledennieuws > onderaan de pagina: Tekst en beeld aanleveren voor www.NKvB.nl. Ook andere beroepsinformatie dan tentoonstellingen, zoals prijzen, onthullingen, uitvoering van opdrachten, open ateliers of atelierbezoeken, verslagen van symposia en tips, zullen we plaatsen, mits ze een relatie hebben met ruimtelijke beeldende kunst. Ook hiervoor geldt: Houd je zoveel mogelijk aan de richtlijnen. Als je dit niet doet kost het erg veel werk om je gegevens op de site te plaatsen. Als er iets schort aan je mailing dan krijg je een standaard mail retour met uitleg over de juiste manier van aanleveren.

Vrijwilligers

We hebben een oproep geplaatst bij Vrijwilliger Centrale Amsterdam ter ondersteuning van onze taken. Hierop hebben drie vrijwilligers zich gemeld. Janneke Graamans: zij zal ons vooral kunnen ondersteunen bij organisatorische bezigheden. Beatrijs Beerepoot maakt een actielijst voor externe contacten. Zij zal ons ook kunnen ondersteunen bij het zoeken naar sponsors bij tentoonstellingen. Erhan Turhal zal aan de website werken. We wensen hen van harte welkom.

Joomla!

Onze vorige technicus is ermee opgehouden. Voor een update en voor verbetering van de website hadden we een Joomla!-deskundige nodig en die is gevonden in de persoon van Nenad C. We hopen over twee maanden verbeteringen doorgevoerd te hebben zodat onder andere onderhoud van de website en vinden van leden en beeldmateriaal makkelijker zal worden. Houd de site in de gaten.

Promotiefolder

Met de eindexamententoonstellingen als aanleiding is er een nieuwe folder gedrukt, in de vorm van een A4-vel opgevouwen tot het formaat visitekaartje. We hopen dat die folder een goed idee geeft van wat de vereniging is en waar we voor staan. We hopen vooral dat de folder zal fungeren als een aandachttrekker zodat veelbelovende academieverlaters zich als aspirant-lid zullen aanmelden. Mocht je belangstelling hebben voor een paar exemplaren, meldt dat dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe secretaris ballotagecommissie

Henk van Bennekum heeft jarenlang het secretariaat van de ballotagecommissie op zich genomen. In het najaar zal Femke van Dam dit van hem overnemen. Zij kijkt vanaf nu mee naar het reilen en zeilen van de commissie en is dan in het najaar goed ingevoerd. We bedanken Henk van harte voor zijn niet-aflatende inzet.

Bestuursleden gezocht

Thea van Vliet heeft zich teruggetrokken als bestuurslid om zich meer te kunnen wijden aan haar beeldend werk. Het is hoogst noodzakelijk dat het bestuur aangevuld wordt. Heb je belangstelling om als bestuurslid in het huidige enthousiaste en hyperactieve Kring-bestuur plaats te nemen? Kun je ongeveer twee of drie dagen per maand vrijmaken voor een afgebakende sector van ons verenigingswerk? Meld je dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor informatie naar Corrie van de Vendel (06-10502638) of woon eens een bestuursvergadering bij om je te oriënteren.

Expositiecommissie

Wij zijn bezig met het organiseren van tentoonstellingen en hopen je er binnenkort meer over te melden. We zoeken meer mensen voor de expositiecommissie, vooral voor het opvolgen van contacten. Kun je per maand een dag vrijmaken voor dit commissiewerk laat het weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je wordt dan teruggebeld.

Contributie

Je bent van ons gewend je acceptgiro voor de contributie uiterlijk in mei te ontvangen. Er waren echter problemen met de levering van de nieuwe acceptgiro’s waardoor je de acceptgiro pas begin juli zult ontvangen. Je kunt het bestuur enorm helpen die contributie dit keer per ommegaande over te maken, zodat de vereniging zijn betalingsverplichtingen kan nakomen.

Rest ons nog je een hele goede vakantie te wensen! En hou www.NKvB.nl in de gaten, het is de spil van onze vereniging.

Met collegiale groet, het bestuur