Menu
NBKS en de gemeente Oss presenteren: De Kunstopdracht

Ben jij de kunstenaar, afgestudeerd aan een Brabantse kunstopleiding in 2004 of later, van wie in 2009 een werk in de openbare ruimte van de Gemeente Oss wordt onthuld? Meld je dan nu aan voor de workshop De Kunstopdracht! In de zomer van 2009 organiseert de NBKS de workshop ‘De Kunstopdracht', bestemd voor kunstenaars die niet langer dan 5 jaar zijn afgestudeerd aan een Brabantse kunstopleiding. De workshop verschaft alle mogelijke informatie over kunstopdrachten in de openbare ruimte. De workshop is opgebouwd uit twee onderdelen: het workshopprogramma, waaraan maximaal 15 kunstenaars kunnen deelnemen, en een kunstopdracht voor de openbare ruimte van de Gemeente Oss.

De workshop
Kunstenaars met de ambitie om projecten te realiseren in de openbare ruimte, kunnen zich aanmelden voor De Kunstopdracht. Uit de aanmeldingen wordt een groep samengesteld van maximaal vijftien deelnemers, die tijdens de vijf workshopdagen het traject van opdracht tot onthulling doorloopt. Door gastdocenten wordt stilgestaan bij belangrijke aspecten als financiële planning, het behoud en beheer van kunstwerken in de buitenruimte, presentatietechnieken en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Een busexcursie voert de workshopdeelnemers langs gerealiseerde werken in de openbare ruimte in de regio Oss. Het programma wordt op de zesde workshopdag afgesloten met een presentatieopdracht, waarin de deelnemende kunstenaars de kans krijgen om de kunstcommissie van de gemeente Oss te laten zien wat zij in huis hebben. Aan de hand van deze eindpresentatie verleent de kunstcommissie twee kunstenaars opdracht tot het maken van een schetsontwerp.

De kunstopdracht
Tijdens de zomermaanden krijgen twee kunstenaars, die deel hebben genomen aan het workshopprogramma, de kans om op uitnodiging van de kunstcommissie van de Gemeente Oss een schetsontwerp te maken voor een tijdelijk kunstwerk in de openbare ruimte van de gemeente. Het werk blijft maximaal één jaar op locatie bestaan.

Deelname en informatie
Deelname aan de workshop bedraagt € 75 (onder voorbehoud) waarbij inbegrepen excursie, lunches en documentatiemateriaal. Van alle deelnemers wordt inzet, betrokkenheid en beschikbaarheid verwacht.

Geïntereseerd in deelname? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., je ontvangt deze begin 2009. Of stuur documentatie van je werk (dit moet bestaan uit een recent CV, beeldmateriaal en een beschrijving van de thematiek van het werk, aan te leveren op A4 formaat of CD-ROM) èn een schriftelijke motivatie, waarin je kenbaar maakt waarom je in aanmerking wilt komen voor De Kunstopdracht naar: NBKS, Reigerstraat 16, 4811 XB Breda o.v.v. De Kunstopdracht.

Meer informatie:
Netty van de Kamp, adviseur Gemeenten, Bedrijven en Instellingen, T: 076-5205333, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.';document.getElementById('cloakdb1c28bb7d59418976256a86216e60a1').innerHTML += ''+addy_textdb1c28bb7d59418976256a86216e60a1+'<\/a>';